F1: íme az előzetes 2015-ös versenynaptár

Az Olasz Nagydíj helyszínén a Forma-1-es csapatok állítólag kézhez kapták a 2015-ös versenynaptár első tervezetét. A menetrendben egyelőre húsz aszfaltcsík szerepel, ez azonban senkit sem lepett meg, hiszen Mexikó nemrég hivatalosan is visszakapta királykategóriás versenyét.


Ez a versenynaptár természetesen még nem tekinthető véglegesnek, ahhoz ugyanis, hogy hivatalossá váljon, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának (WMSC) is el kell fogadni, igaz, a legtöbb esetben ez nem több egyszerű formaságnál. A most közzétett menetrendet a Speed Week című német szaklap internetes oldala hozta nyilvánosságra.

A naptár az idei évhez képest egyetlen komoly eltérést tartalmaz, mégpedig az október végén rendezendő Mexikói Nagydíjat (ez a jelenlegi állás szerint az orosz és az amerikai futam között kap helyet, noha a közép-amerikai ország korábban a szezonzáróra is eséllyel pályázott) - írja a telesport.hu. Itt legutóbb 1992-ben rendeztek Forma-1-es versenyt, akkor Nigel Mansell diadalmaskodott.

A szezon március 15-én startol Ausztráliában, az évadzáróra pedig november 29-én kerül sor Abu-Dzabiban. Magyarországra július 26-án látogat a száguldó cirkusz mezőnye, ami a hungaroringi megmérettetést követően ismét nyári szünetre vonul, Belgiumban ugyanis augusztus 23-án bőghetnek fel a motorok - egy hosszabb, három hetes szünet a Spanyol Nagydíj előtt is lesz.

FORMA-1
Az előzetes 2015-ös versenynaptár
március 15. - Ausztrál Nagydíj, Melbourne
március 29. - Maláj Nagydíj, Sepang
április 5. - Bahreini Nagydíj, Szahír
április 19. - Kínai Nagydíj, Sanghaj
május 10. - Spanyol Nagydíj, Barcelona
május 24. - Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
június 7. - Kanadai Nagydíj, Montreal
június 21. - Osztrák Nagydíj, Spielberg
július 5. - Brit Nagydíj, Silverstone
július 19. - Német Nagydíj, Hockenheim
július 26. - Magyar Nagydíj, Mogyoród
augusztus 23. - Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
szeptember 6. - Olasz Nagydíj, Monza
szeptember 20. - Szingapúri Nagydíj, Marina Bay
október 4. - Japán Nagydíj, Szuzuka
október 11. - Orosz Nagydíj, Szocsi
október 25. - Mexikói Nagydíj, Mexikóváros
november 1. - USA Nagydíj, Austin

Videók