F1: érdekeset nyilatkoztak a monacói dobogósok

Hamilton felettébb furcsa szavakat mondott.


 

Az F1 Monacói Nagydíjának dobogósai -Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton - egytől-egyig érdekeset nyilatkoztak a futam után. Őket idézi a formula.hu. 

 

"Azt hiszem, hogy ma több érzelmet mutathatok, mint tegnap” – nyilatkozta Ricciardo felszabadultan. „Két éve várok a megváltásra, ami ma végre eljött. Sok problémával meg kellett birkóznunk a versenyen, körülbelül a felénél azt éreztem, hogy erőt veszít a motor, és rögtön azt gondoltam, hogy ezzel vége. Hat sebességi fokozatot használva hoztam haza az autót. Köszönet a csapatnak, kijavítottuk a bakit. Menet közben felmerültek kétségek… de megnyertük Monacót! Ez nagyszerű érzés!”

 

"Hiába szóltak rádión, láttam, hogy gondjai vannak, nyomtam is neki. Ám ahogy megközelítettem, egyszerűen küzdenem kellett azért, hogy mögötte tudjak maradni. Az alagútból kijövet pedig mindig messze voltam tőle, így egyszer sem tudtam megpróbálni egy előzést. Hiába volt a DRS-szakasz, ami normál esetben segít, még ott is gyorsabb volt nálunk az összes gondja ellenére" - fogalmazott kissé csalódottan Vettel.

 

Hamilton megmondta a magáét. "Természetesen gratulálok Danielnek, hiszen remek munkát végzett, joggal örül a győzelmének, ám mi mögötte verseny helyett csak vonatoztunk, mintegy így biztosítva a biztos célba érkezést. Fogalmam sincs arról, hogy annak, aki nézte, ez izgalmas volt-e, de nekünk ott az autóban egyáltalán nem volt az. Itt Monacóban nagyon fontos, hogy nyerj, készen állunk arra, hogy egy szórakoztató versenyt csináljunk, ám a mostani gumik miatt nem volt meg igazán a tempónk. Senki nem tudta megtámadni a másikat, szó szerint körözgettünk egymás mögött. Csodálom, hogy ezt valaki ébren végig tudta nézni, ha ezt otthonról kellett volna végigszenvednem, biztos, hogy elaludtam volna a kanapén."

 

 

Videók