F1: a Ferrarit nagyon gyorsan helyre rakta a FIA a "Vettel-ügyben"

A Ferrari együttese hivatalosan is felszólította a FIA-t, hogy vizsgálja ki Sebastian Vettel egy, a Brazil Nagydíjon végrehajtott előzését, ám elutasító választ kapott.


Mint arról beszámoltunk, sajtóhírek szerint a Ferrari vizsgálta azt az esetet, amikor szerintük a világbajnoki címet megszerző Sebastian Vettel szabálytalanul, sárga zászlónál előzte meg Jean-Eric Vergne-t.

Vettel szabálytalan manőveréért a pilóták az előírások alapján úgynevezett áthajtásos büntetést kapnak - azaz ki kell menniük a boxutcába -, utólag pedig a versenybíróság 20 másodperces büntetést szabhat ki.

Ebben az esetben Vettel nem hatodik, hanem nyolcadik helyen végezne az interlagosi futamon, így a másodikként célba érő és a világbajnoki pontversenyben is második helyen végzett, ferraris Fernando Alonso egy ponttal megnyerné a vb-t.

Vettel sorozatban harmadszor lett világbajnok Brazíliában.

A maranellói istálló részéről a hivatalos panasztétel is megtörtént csütörtökön: az olasz csapat a Twitter csevegőoldalon jelezte, hogy írásban is felszólította a FIA-t az eset kivizsgálására. Nem sokkal később az autosport.com szaklap azt tette közzé, hogy a FIA szerint szabályos volt az előzés, mivel már nem a sárga, hanem a zöld zászló volt érvényben.

 

Videók