Ezért bukta Max Verstappen a pole-t

A csapat megerősítette az előzetes információkat.


A Szingapúri Nagydíj időmérő edzését követően a Red Bull megerősítette, hogy Max Verstappennek az üzemanyaghiány miatt kellett befejeznie idő előtt az utolsó körét.

A Red Bull a kvalifikáció utolsó szakaszában nagyon közel került ahhoz, hogy behúzza az újabb pole-pozícióját, ám ekkor utasítaniuk kellett világbajnok pilótájukat, hogy vegye el lábát a gázról és álljon ki a boxba. A holland nyomdafestéket nem tűrő szavakkal konstatálta a helyzetet. Akkor még csak sejteni lehetett, hogy az istálló döntése mögött üzemanyag gondok állhatnak, nemrég azonban Christian Horner megerősítette ezeket az információkat.

„A mi oldalunkról tévedés történt, öt körre tankoltuk az autót” – mondta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a Sky Sportsnak.

„Tökéletesen helyezkedett el, de kellet a mintának való üzemanyagmennyiség. Ez volt a világ legnehezebb hívása, mert két és fél másodperccel jobb volt a körideje. De nyilvánvalóan szükségünk volt a mintára, különben a boxutcából indulunk. Nagyon frusztráló, de megvan az autó tempója”
– tette hozzá.

Borítókép: Sport365/Tóth Zsombor

Videók