"Ez a legnagyobb szégyen" - Carlos Sainz kiborult a büntetése hallatán

A spanyol szerint igazságtalan döntés született.


Carlos Sainz hosszasan dühöngött a csapatrádióban, amikor megtudta, hogy megbüntetik.

A spanyol pilóta néhány körrel a melbourne-i futam leintése előtt a 4. helyen állt, ám a második piros zászlót követő újraindításánál belekeveredett abba a balesetbe, amely során Fernando Alonso és az Alpine két pilótája is elhagyta a pályát. Mivel ekkor már csak 1 kör volt hátra a versenyből, a versenybírók hosszú ideig tanakodtak, hogy újraindítsák-e azt, illetve, hogy mi alapján állapítsák meg a végső sorrendet. Végül úgy döntöttek, a pilóták befejezik a futamot a biztonsági autó mögött.

Az újabb rajt előtt néhány másodperccel azonban a bírók arról értesítették a Ferrarit, hogy Carlos Sainzot bűnösnek találták az előző balesetben, így öt másodperces büntetést szabnak ki rá. Az újraindításnál a mezőny feltorlódott, így a szankciót követően a spanyol a 12. helyre esett vissza. Mivel a büntetést még a futam alatt szabták ki, így a Ferrari nem fellebbezhet ellene.

Az ítéletet hallva Sainz a csapatrádión keresztül adta ki dühét.

„Nem, nem lehet. Megérdemlem, hogy kikerüljek a pontszerzők köréből? Nem. Ez elfogadhatatlan. Mondd meg nekik, hogy ez elfogadhatatlan! Meg kell várniuk, amíg a verseny véget ér, és meg kell beszélniük velem” – mondta csapatának a rádión keresztül.

„Kérlek! Kérd meg őket! Kérem, kérem, kérem, hogy várjanak meg és beszéljék meg vele. Egyértelmű, hogy túl szigorú ez a büntetés” – tette hozzá a spanyol.

Sainz a futamot követően sem tudott lenyugodni, és szégyennek nevezte a döntést.

"Nem fogok beszélni vagy megjegyzéseket fűzni (az esethez) addig, amíg nem beszéltem a versenybírókkal, és vissza nem vonták a büntetést" - magyarázta Sainz dühösen a Viaplaynek.

„Ez a legnagyobb szégyen, amit az évek alatt ebben a sportban láttam, és bármit is gondolok most, inkább nem mondom ki” – tette hozzá.
 

Borítókép: Sport365/Tóth Zsombor

Videók