Érdekes bejelentést tettek Schumacherrel kapcsolatban

November 13-a amúgy is jeles nap a Forma–1 történetének legsikeresebb versenyzőjének pályafutásában, most újabb „mérföldkőhöz” érkezett.


 

 

Michael Schumacher menedzsmentje éppen a mai napra időzítette a hétszeres világbajnok közösségi oldalainak elindítását.
 
Michael Schumacher 1994-ben Ausztráliában ezen a napon szerezte meg első világbajnoki címét a Benettonnal. Egy évvel ezelőtt menedzsmentje ezt az évfordulót hivatalos honlapjának megújításával ünnepelte – idén pedig egy újabb újítással: útjára indították az első hivatalos oldalukat a közösségi portálokon!
 
 
Michael Schumachernek egyelőre a Facebookon és az Instagramon van hivatalos fiókja, de hamarosan a Twitteren is lesz. A 2013-as balesete óta rehabilitáción lévő hétszeres bajnok helyett menedzsere, Sabine Kehm felel az oldalakért – olvasható az M4 Sport oldalán.
 
„Ezekkel az oldalakkal köszönetet szeretnénk nyilvánítani a szurkolóknak, akik éveken át hűek maradtak és jókívánságokat küldtek. Sokan voltak bizonytalanok annak kapcsán, hol és hogyan üzenjenek nekünk, de közben szeretnének emlékeket megosztani egymással, ünnepelni Michael sikereit. Most ezeken a hivatalos oldalakon ezt megtehetik” – nyilatkozta Kehm a Bildnek.
 
A mostani lépéssel a menedzsment egy korábbi törekvését kívánja erősíteni. Kehm egy májusi díjátadó gálán elmondta: miközben Schumacher állapotáról a privátszféra védelme érdekében semmiféle információt nem akarnak a nyilvánosság elé tárni, szeretnék elérni, hogy a rekordbajnok nevét újra sportolói pályafutásával és elért eredményeivel kezdjék el emlegetni a tragédia helyett.
 
Schumacher Facebook-oldala egyébként már pár hete elérhető, és annak rövid időn belül 1,2 millió követője lett, ám a hivatalos „nyitást” a mai napra időzítették a kezelők. „Üdvözölünk Michael táborában! Mint tudjátok, Michael 1994. november 13-án Adelaide-ben igencsak idegőrlő pillanatokat élt át, amikor ott állt a pálya szélén a kerítésbe kapaszkodva, mit sem tudva arról, hogy világbajnok lett-e vagy sem” – áll az oldal köszöntőjében.
 
Schumacher közösségi oldalakon való megjelenését utolsó F1-es csapattársa, a mai napon szintén első bajnoki címére törő Nico Rosberg is üdvözölte. „Isten hozott a közösségi médiában, Michael! Harcolj tovább!” – írta.
 

Videók