Elviseli a fájdalmat azért, hogy beülhessen a Mercedesbe

George Russel nem várt problémával szembesült.


Mint, ahogy arról korábban beszámoltunk a koronavírussal megfertőződött Lewis Hamilton helyére honfitársa George Russel ül be a Szahíri Nagydíjon.

A hirtelen jött felkérés azonban nagy kihívás elé állította a britet. Nem csak azzal a nyomással kell megküzdenie, amit a hétszeres világbajnok helyettesítése jelent, de az autó is okozott számára némi fejtörést.

Russel ugyanis több, mint 10 cm-rel magasabb, mint Hamilton, így az autó méretei nem a legkényelmesebbek számára. Ahhoz, hogy a Williams pilótája versenyezni tudjon a Mercedesszel egy számmal kisebb cipőt kell majd hordania a hétvégén. A versenyző általában 11-es cipőt hord, míg Lewis Hamilton 9-es méretűt.

„Nagyon szűk volt a hely. A 11-es lábammal nagy küzdelem volt beszállni az autóba, így egy mérettel kisebb cipőt kell majd viselnem” – árulta el Russel.

„Ez egy kissé kényelmetlen lesz, de biztos vagyok benne, hogy kibírom majd ezt a fájdalmat, hiszen hatalmas lehetőséget kaptam"- tette hozzá.


Ezért az autóért bármire képes Russel.

Fotó: Joe Portlock/Getty Images

A pilóta azt is elárulta, versenymérnöke, Pete Bonnington azzal viccelődött, hogy gyorsan átszabják a testét annak érdekében, hogy beférjen.

Russell valóban nagy lehetőség kapujában áll a hétvégén, ami azért válik még különlegesebbé, mert alig egy hónap telt el azóta, hogy szárnyra keltek azok a feltevések, miszerint jövőre nem lesz csapata.

"Nem így képzeltem el az első lehetőségemet egy Mercedes versenyautóval" - mondta Russell.

"Nyilvánvalóan hihetetlenül furcsa körülmények. Ez az év minden mentálisan nagyon nehéz, nem csak nekem. A világban nagy bajok vannak.”

„Ha csak a személyes karrierem nézem, egyszer fenn, egyszer lenn, aztán egy újabb fordulattal egy mesébe csöppenek. Ez még mindig szürreálisnak tűnik számomra, de biztos vagyok benne, ha majd később visszatekintek 2020-ra azt mondom: milyen hihetetlen év.”

Forrás: autosport.com

Borítókép: GettyImages

Videók