Elválnak egymástól Schumacher és a Ferrari útjai

A fiatal német így még nehezebb helyzetbe kerülhet.


A Ferrari nem újítja meg Mick Schumacher év végén lejáró szerződését, így a csapat és a német útjai 2023-ban elválnak egymástól.

Schumacher 2019-ben lett a Ferrari pilótaakadémiájának tagja, miután egy évvel korábban megnyerte a Forma-3-as sorozatot. Ugyanezen év áprilisában beülhetett az SF90-be egy bahreini F1-es teszten, majd egy nappal később az Alfa Romeót tesztelhette. 2019-ben és 2020-ban a Ferrari támogatásával versenyzett a Forma-2-ben, ahol második évében bajnok lett. Ezt követően a Haas színeiben debütált a „Száguldó cirkuszban”, ahol 2022-ben Nagy-Britanniában és Ausztriában is pontot szerzett.

Schumacherre valaha a Ferrari leendő gyári pilótájaként tekintettek, de úgy tűnik a közeljövőben nem kap lehetőséget a német. A pilóta 2019-ben kötött szerződése 2022 decemberében jár le, az olasz istálló pedig bejelentette, nem áll módjában ezt meghosszabbítani. Miután a német kikerül az olasz istálló támogatása alól, a következő szezonban mindenféle kötelezettség nélkül kereshet magának új csapatot.

Ez utóbbi nehéz feladat elé állíthatja a fiatalt, mivel már csak 3 istállónál van kiadó hely, és ezeket a pozíciókat mostanában hozták kapcsolatba Schumacherrel.

Borítókép: Sport365/Tóth Zsombor

Videók