Elrabolták Bernie Ecclestone anyósát

Elrabolták Bernie Ecclestone anyósát – adta hírül több brazil médium. Az elkövetők több mint 30 millió eurónak megfelelő váltságdíjat követelnek.


 

Az Ecclestone-házaspár

 
A brazil tévécsatorna, a Jornal Nacional értesülése szerint pénteken tűnt el Bernie Ecclestone Brazíliában élő anyósa, Aparecida Schunck. Kiderült, emberrablók áldozatává vált. A Veja című lap úgy tudja, 120 millió realt, azaz 33,4 millió eurót követelnek az F1 első emberétől.
 
Brazíliában emberrablásért ilyen magas váltságdíjat még nem kértek – ám az elkövetők bizonyára tudatában vannak annak, hogy Ecclestone a Forbes adatai szerint közel 3 milliárd eurós vagyonnal rendelkezik.
 
Bernie Ecclestone 2012-ben vette el a brazil Fabiana Flosit, akivel 2009-ben ismerkedett meg. A nála 42 évvel fiatalabb nő akkor még a Brazil Nagydíjat szervező cégnek dolgozott.
 
A dél-amerikai államban a nehéz gazdasági helyzetben olyannyira mindennapossá váltak az emberrablások, hogy a közelmúltban a rendőrség külön részleget állított fel ezen probléma kezelésére.
 
Ecclestone nem először esik bűnözők áldozatául. 2012-ben azzal fenyegették meg, hogy elrabolják lányát, Tamarát, ha nem fizet 200 ezer angol fontot. Az elkövetőt hamar letartóztatták, majd ötéves börtönbüntetésre ítélték.
 
2010-ben maga Ecclestone volt az áldozat: londoni irodájánál támadták és verték meg, majd ellopták tőle többek között méregdrága karóráját. A ravasz üzletember akkor a tőle megszokott reklámérzékkel és stílusban használta ki a helyzetet. Ijesztő monoklis képét a következő szöveggel tette közzé: „Látják, mi mindenre képesek az emberek egy Hublot óráért?”
 
(m4sport.hu)

Videók