Ellentmondásos hírek Schumacher állapotáról – megszólalt a menedzser is

Jó híreket közölt az egyik német bulvárlap Michael Schumacher állapotáról – de információik hitelessége erősen kérdéses. Az újabb pletykákra a menedzser Sabine Kehm is reagált.


Egy hét múlva lesz napra pontosan két éve, hogy a Forma–1 hétszeres világbajnoka súlyos fejsérüléssel járó balesetet szenvedett egy franciaországi síparadicsomban. Miután menedzsmentje tudatosan elzárkózik a külvilágtól, fékezve ezzel a korábbi versenyző iránti médiaérdeklődést, hónapok óta nincs hiteles információ Michael Schumacher állapotáról.
 
 
A Bunte című bulvárlap ugyanakkor most kavicsot dobott az állóvízbe, ami most kissé zavarossá vált: legújabb számában hangzatos címlappal hirdeti, exkluzív információi vannak Schumacherről, mégpedig egy bennfentes forrástól, aki állítja, a német állapota javult, s már kezd újra járni. „Michael nagyon vékony, de már újra tud egy kicsit futni a terapeutái segítségével. Egy-két lépést már meg tud tenni. És a karját is fel tudja emelni” – idézi a lap az állítólagos forrást.
 
Beszámolójukat ugyanakkor két okból is érdemes fenntartásokkal kezelni: egyfelől korábban ugyanezen lap már számos téves információra épülő cikket közzétett Schumacherről; másfelől pedig a menedzser, Sabine Kehm határozottan cáfolta a megjelent híreket. „Sajnos a mostani híradások a helyzet tisztázására kényszerítettek minket: az állítás, hogy Michael újra képes járni, nem felel meg a valóságnak” – nyilatkozta Kehm a Bildnek. „Az efféle találgatások felelőtlenek, a balesete súlyosságát tekintve Michael privátszférájának védelme nagyon fontos. Sajnos az efféle hírek csak ahhoz vezetnek, hogy sok emberben, aki őszintén aggódik, hamis reményeket keltenek velük.”
 
Bár a menedzser állásfoglalása egyértelműnek tűnik, a Bunte erre reagálva a Bildnek továbbra is azt állította, informátoruktól szerzett híreik fedik a valóságot.
 
Schumacher valós állapotáról mindeközben továbbra sincsenek hiteles információk: a németet tavaly ősz óta svájci otthonában ápolja egy orvosi csapat, családja nem nyilatkozik hogylétéről, birtokukat viszont mindeközben szigorúan védik az időnként erősen ízléstelen módszerekkel próbálkozó médiától. Legutóbb volt főnökei, Jean Todt és Ross Brawn beszéltek arról, hogy rendszeresen látogatják a rekordbajnokot, állapotáról ugyanakkor ők is csak annyit mondtak, továbbra is reménykednek. „Michael igazi barátom, a családja is közel áll hozzám. Támogatnunk kell a családot Michael harca során. Gyakran látogatom őt, és még mindig harcol” – fogalmazott Todt még a Mexikói Nagydíj idején.

Videók