Elképesztő módon úszta meg a büntetést a Forma 1-es pilóta

Alexander Albonnál felmerült a szabálytalanság, de mégsem büntették meg.


A hétvégi Magyar Nagydíj után egészen elképesztő módon úszott meg egy büntetést a thai versenyző.

A Shoot The Speed ismételten megtekintette az autók belső kamerás felvételeit, és a rajt előtt - miközben mindenki azzal volt elfoglalva, hogy Verstappen autóját sikerül-e megjavítani -, egyszer csak FIA ellenőr látható a rajtrácson Albon Redbullja mellett, aki mutatja, hogy azonnal vigyék arrébb az autók hűtésére szolgáló eszközöket.

Ugyanis a magyar futam nedves pályán rajtolt el, és a szabály szerint a versenyzők rajthelyét nem lehetséges különféle eszközökkel felszárítani, hogy jobban tudjon az autó rajtolni.

Verseny közben jött is a hír, hogy vizsgálat alatt van a versenyző ezen szabály megsértése miatt.

A legérdekesebb pillanat pedig a verseny után jött el, ami megmutatja nekünk, a Forma1-ben minden héten, minden eszközzel a csapatok a határon táncolva a legjobb eredményt akarják elérni.

Míg Lewis Hamilton ünnepelt, a paddockban az FIA versenybírói részére kihozták a Red Bull Racing szerelői a szóban forgó, autók hűtésére szolgáló eszközöket, és a nedves aszfalt felett ki-be kapcsolgatták, bizonygatva, hogy ezek az eszközök bizony nem alkalmasak az aszfalt szárítására!

Hogy igazuk volt-e, talán már sosem fog kiderülni, viszont a versenybírók elfogadták a magyarázatot és a thai versenyző megtarthatta a magyar nagydíjon szerzett fontos pontjait. 

Forrás: Shootthespeed/Tóth Zsombor

Borítókép: Getty Images/Getty Images

Videók