Egyesek már tudni vélik, kit választ a Mercedes

Idősebb Carlos Sainz szerint már csak a megfelelő pillanatot várja a világbajnok istálló a bejelentéshez!


 
Toto Wolff legutóbb az olasz Gazzetta dello Sportnak adott interjút, melyben hangsúlyozta, hiába az erről szóló pletykák, még távolról sem döntötték el, hogy Valtteri Bottas vagy Pascal Wehrlein lesz-e Lewis Hamilton csapattársa 2017-ben. Spanyolországban korábban a Toro Rosso versenyzőjét, Carlos Sainzot is esélyesnek tartották a Nico Rosberg által üresen hagyott ülésre – édesapja azonban egy spanyol rádiónak nyilatkozva most mind e pletykákra, mind Wolff szavaira rácáfolt.
 
Nincs esély a Mercedeshez menni, ott már Bottas mellett döntöttek. Csak idő kérdése, hogy bejelentsék” – nyilatkozta idősebb Carlos Sainz a COPE rádiónak. Később az As című lapnak ugyanezen témában megerősítette, nem volt alaptalan a fia átszerződéséről szóló találgatás. „Ez már nem fontos, mivel biztosan nem megy oda. Volt egy kapcsolatfelvétel, de a Mercedesnek nehezére esett volna egy Red Bull-juniort alkalmazni” – kotyogta el.
 
Persze a nyilatkozatok alapján a Red Bull sem mutatott túl nagy hajlandóságot tehetsége elengedésére. Christian Horner és Helmut Marko is arról beszélt, nem lenne célszerű elengedni egyik legnagyobb riválisukhoz egy versenyzőt, akire olyan sok pénzt és energiát áldoztak az évek során. A tanácsadó a Servus TV adásában pedig még élcelődött is azon, hogy Niki Laudáék nem merik saját utánpótlás-versenyzőjüket, Pascal Wehrleint az autójukba ültetni. „Nem bíztok a saját nevelőprogramotokban” – szúrt oda honfitársának.
 
Ezek után továbbra is nagy kérdés, Sainznak milyen kilátásai vannak az előrelépésre. Ha erről kérdezték, szavain általában érződött, nem sok esélyt lát arra, hogy a Red Bullnál akár Daniel Ricciardo, akár Max Verstappen helyére üljön, közben viszont már szívesen lépne feljebb. Apja szerint most kizárólag a 2017-es szezonra összpontosítanak, melyet biztosan a Toro Rossóval fog végigversenyezni. „Csak annyit tehet, hogy harcol, és megpróbálja meggyőzni az élcsapatokat” – festett képet fia helyzetéről a kétszeres ralivilágbajnok.

Videók