Egy éve szenvedett balesetet Michael Schumacher

Balesetének évfordulója előtt újabb pletykák kaptak szárnyra Michael Schumacherről. Philippe Streiff állítja, a hétszeres bajnok már felismeri családtagjait, de még nem tud beszélni. Sabine Kehm cáfolta, hogy kapcsolatban állnak az egykori versenyzővel.


Ma van napra pontosan egy éve annak, hogy Michael Schumacher a franciaországi Méribelben súlyos síbalesetet szenvedett. Az elmúlt időszakban több találgatás látott napvilágot Schumacher állapotáról. Vasárnap – a tavalyi baleset után pár héttel tett nyilatkozatával már egyszer szintén nagy port kavaró – Philippe Streiff adott interjút a Le Parisiennek, melyben azt állította, Schumacher még nem tud beszélni, de már kezdi felismerni családtagjait.

A korábbi svájci versenyzőt a lap a család közeli barátjaként írta le, aki állítólag folyamatosan tartja a kapcsolatot Schumacher feleségével, Corinnával, valamint a család orvos barátjával, Gérard Saillant-nal, aki 1989-es balesete után (azóta ül tolószékben) őt is kezelte. Streiff azt is állította, hogy Schumacher jelenleg tolószékben ül, a szemével kommunikál és memóriazavarai vannak. Az őt kezelő szakemberek pedig most azon dolgoznak, hogy a későbbiekben mankóval tudjon közlekedni, mivel gerincvelője nem sérült meg.

Sabine Kehm, a német menedzsere ezen hírekre reagálva nyilatkozott a hétszeres bajnokról. "Sok időre van szükségünk. Hosszú időbe telik majd és egy nehéz harc lesz – nyilatkozta a Reutersnek. - A helyzet súlyosságához képest javult az állapota” – tette hozzá, megismételve lényegében az egy hónappal ezelőtti közleményét.

Majd arról is beszélt,fogalma sincs, Streiff honnan vette információit, de nyilatkozatában valótlanul állította, hogy Schumacher és családja közeli barátja lenne, s hogy kapcsolatban áll az általa megnevezett két személlyel (Corinna Schumacher és Gérard Saillant). "Ezt a riportot nem erősíthetem meg. Csak annyit erősítek meg, hogy nem tudom, Streiff úr honnan vette az információit, mivel nem áll velünk kapcsolatban, és soha nem is állt” – nyilatkozta a menedzser.

Schumacher szeptember eleje óta svájci otthonában folytatja rehabilitációját, hazaszállítása óta menedzsmentje csak szűkszavú, az állapotával kapcsolatos konkrét információkat nem tartalmazó közleményeket adott ki.

Videók