Ecclestone hajmeresztő ötlettel vetne véget a Mercedes uralmának

A Forma–1 Menedzsment (FOM) első embere, Bernie Ecclestone érdekes ötlettel állt elő, mellyel elejét vehetnék egy újabb évnyi Mercedes-dominanciának.


 

Az újonnan bevezetett V6-os motorformula első évét a Mercedes hatalmas fölénnyel uralja, köszönhetően szenzációsan sikerült hibrid erőforrásrendszerüknek, mely egyébként a rangos Dewar-díjat is elnyerte. A rivális motorgyártók éppen ezért meglehetősen aggódnak, hiszen a jelenlegi szabályozási rendszerben csak a szezonzáró abu-dzabi, és a 2015-ös szezonnyitó melbourne-i futam között lehetséges az erőforrások fejlesztése, ez pedig véleményük szerint hosszú távon az erőviszonyok megszilárdulását jelentheti.

Emiatt mind a Ferrari, mind a Renualt, de még a jövőre beszálló Honda is a jelenlegi szabályozás enyhítése mellett áll ki, azonban a Mercedes hajthatatlan. A stuttgartiak azzal érvelnek, hogy a szezonközi fejlesztések engedélyezése ugrásszerű költségnövekedést eredményezne.

Természetesen a Forma–1 urának, Bernie Ecclestone-nak is megvan a véleménye az ügyről, bár – ahogy azt talán már megszokhattuk tőle – kissé sajátos. "Annyit kéne tennünk, hogy befagyasztjuk a Mercedes motorját, de senki másét. Ennek lenne értelme, de nem tudjuk megtenni” – nyilatkozta az üzletember Christian Syltnek.

"Már a minap megmondtam, hogy ha a Renault, a Ferrari, de a Mercedes is szabadon fejleszthet, akkor a dolgok változatlanok maradnak: továbbra is Hamilton és Rosberg fog a világbajnoki címért csatázni. Ők mindketten nagyon versenyképes srácok, és győzni akarnak, de jobb lenne, ha másik csapatokkal is meg kellene küzdeniük. Így viszont csak annyi fog történni, hogy a következő módosítások után is megmarad a jelenlegi különbség” – vélekedik Ecclestone.

Videók