Durva ultimátum Hamiltonéknak: még egy ütközés, és egyikük repül!

Amennyiben Nico Rosberg és Lewis Hamilton nem képes tisztességesen versenyezni egymással, a Mercedes akár meg is válhat egyiküktől – jelentette ki Toto Wolff, a csapat sportigazgatója.


Múlt pénteken a Mercedes fontos megbeszélést tartott bajnoki címért vívó két versenyzőjével, melyen egyfelől megegyeztek abban, hogy a belgiumi ütközésért Nico Rosberg volt a felelős, másfelől eldöntötték, hogy a két versenyző továbbra is szabadon küzdhet egymással a futamokon – feltéve, hogy nem lépik át újra a határt, s nem ütköznek még egyszer.

Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója elárulta, amolyan ultimátumot adtak Rosbergnek és Hamiltonnak. "Ha újra ütköznének, levonnánk a következtetéseket, és meghoznánk a döntést egy új versenyzőfelállásról. Ha nem vagyunk képesek kezelni kettejük helyzetét, és nem követik a Mercedes-Benz elveit, akkor el kell ismernünk ezt” – nyilatkozta az osztrák a BBC-nek.

Mint arról a csapat hivatalos közleményében beszámolt, a Mercedes megbüntette Rosberget a belgiumi történések miatt. Noha egyesek tudni vélik, hogy a németnek jótékony célokra egy hat számjegyű összeget kellett fizetnie, Wolff nem kívánt részleteket elárulni belső szankciójukról. "Amikor egy csapatot irányítasz, nagyon fontos, hogy megtartsd az egyensúlyt. Nagyon szeretném, ha az általunk alkalmazott büntetés a csapaton belül maradna, mert nem fair a versenyzővel szemben, ha nyilvánosan beszélünk erről. Egyértelművé tettük, hogy ami történt, elfogadhatatlan számunkra – mindkettejük részéről. Nem akarjuk, hogy újra megtörténjen” – zárta gondolatát Wolff.

Videók