Döntöttek: teljes mezőnnyel indul az orosz futam

Az autó el-, a versenyző felkészült a délutáni Orosz Nagydíjra: Carlos Sainz hivatalosan is engedélyt kapott a versenyzésre!


Mégis teljes lesz a mezőny a délutáni Orosz Nagydíjon: a szombat délelőtti harmadik szabadedzésen nagyot bukó, s emiatt kórházba szállított Carlos Sainz ugyanis sikerrel vette az FIA kötelező orvosi vizsgálatait, így zöld utat kapott a versenyzésre. A szövetség azt már korábban is jelezte, hogy amennyiben egészségi állapota lehetővé teszi, külön engedélyt ad a spanyolnak az induláshoz – erre azért volt szükség, mert a Toro Rosso újonca nem vett részt az időmérő edzésen. A futamon való részvételről a végső döntést nem az FIA, hanem Sainz csapata mondta ki. „A Scuderia Toro Rosso örömmel jelenti, hogy Carlos Sainz részt vesz a mai Orosz Nagydíjon” – adták hírül a faenzaiak.

A szabályok értelmében Sainz a rajtrács végéről rajtolhat. Mégpedig azzal a karosszériával, amellyel tegnap a pálya 13-as kanyarjában bukott, s a biztonsági fal alá szorult. A Toro Rossónak reggelre sikerült rendbe hoznia az STR10-es versenygépet, mellyel a hírek szerint semmiféle probléma nem volt a baleset idején.

Sainzot egyébként szombaton este engedték ki a szocsi kórházból – annak ellenére, hogy elsőre úgy volt, éjszakára is bent tartják. Az Autosport úgy tudja, a 21 éves versenyző tegnap este már barátjával, Fernando Alonsóval vacsorázott együtt, akit még menedzsere révén hívott meg délután. Ma már a versenypályán csaphatnak össze: a kétszeres bajnok büntetése révén ugyancsak a mezőny végén várja majd a lámpák szabad jelzését.

Videók