David Coulthard végleg szögre akasztja a sisakot

A skót versenyző az utolsó versenyére készül, miután hivatalosan is bejelentette, visszavonul. Coulthard utolsó fellépésére Hockenheimben, a Német Túraautó Bajnokságban kerül sor.


A 41 esztendős skót 1994 és 2008 között versenyzett a Forma-1-ben. A Williams, a McLaren és a Red Bull egykori versenyzője pályafutása során összesen 13 győzelmet, 62 dobogós helyezést, 535 világbajnoki pontot és 12 rajtelsőséget szerzett, miközben 18 leggyorsabb kör fűződik a nevéhez.

DC, aki a McLarennél remek csapatot alkotott Mika Häkkinennel az oldalán, 2010-ben a visszatérés mellett döntött, és a Mercedeshez szerződött a Német Túraautó Bajnokságban (DTM), ahol azonban már nem tudott kimagasló eredményt elérni.

A Mücke Motorsport versenyzője egy futammal az évadzáró hockenheimi hétvége előtt a 15. helyen áll 14 megszerzett ponttal. Az idei legjobb eredménye egy 5. hely, amit a Norisringen szerzett meg.

A BBC riportere azonban most bejelentette, Hockenheim után visszavonul a sportból és nem folytatja tovább a versenyzést.

DC a hivatalos nyilatkozatában elmondta, izgatott az utolsó versenye előtt, mely után a családjára és a Mercedesre fog koncentrálni, mint az AMG márka nagykövete.

Coulthard köszönetet mondott a lehetőségért és elmondása szerint élvezte az elmúlt három esztendőt a bajnokságban, miközben a DTM egyre jobb bajnoksággá vált. A skóthoz hasonlóan valószínűleg Ralf Schumacher is az utolsó fellépésére készül.

Videók