David Coulthard nem, érti miért nem ütik lovaggá Hamiltont

Az egykori pilóta kiáll a hatszoros világbajnok mellett.


David Coulthard nem ért egyet azzal, hogy Hamiltont még nem ismerte el a brit uralkodócsalád.

Lewis Hamilton az elmúlt versenyhétvégén Portugáliában aratott győzelmet, ezzel átadva a múltnak Michaer Schumacher rekordját. A brit pilóta 92 futamgyőzelemnél tart és közel áll ahhoz, hogy a világbajnoki címeit illetően is utolérje a legendás németet.

A 35 éves versenyző nem mindennapi teljesítményét egyre többen ismerik el, ugyanakkor a királyi család még nem érzi elérkezettnek az időt arra, hogy Hamiltont lovaggá üssék.

A szintén brit David Coulthar ugyanakkor nem ért egyet ezzel a döntéssel.

Coulthard a BBC Radio 5 Live reggeli műsorában fakadt ki.


„Hamilton Nagy-Britannia egyik nagykövete az egész világban.

„A britek is erődemonstrációt tartanak a Forma-1-ben. Ott van Lewis, aki büszkén képviseli a brit zászlót" - mondta.

A pilóta 2008-ban, első világbajnoki címének megszerzése után a lovagrend legalacsonyabb, MBE fokozatát ugyan megkapta, de lovaggá ütésére még várni kell.

A dolog előtt sokan értetlenül állnak, hiszen Hamilton annak ellenére nem kapta meg még az elismerést, hogy a sportág egyik legnagyobb alakjának számít. Ezzel szemben a hosszútávfutó Mo Farah és a teniszező Andy Murray már megkapta a legmagasabb fokozatot.

Hamilton ráadásul nem csak az elért eredményeivel mutat példát, számos fontos ügyet is támogat. Ő Black Lives Matter mozgalom egyik arca, de aktív szerepet játszott az ingyenes iskolai étkeztetési kampányban is. A BBC szavazásán pedig Marcus Rashford mellett ő lett az Év személyisége díj nyertes.

Forrás: Givemesport.com
Borítókép: Lars Baron/Getty Images

 

Videók