Családi legendák folytatódhatnak a Haasnal

A legendás versenyző unokája egyre közelebb a Forma-1-es üléshez.


Pietro Fittipaldi, a Forma-1-ben szereplő Haas istálló amerikai-brazil tartalékpilótája tesztel csütörtökön Bahreinben.

Az amerikai tulajdonban álló csapat szerdai közleményében ugyanakkor még nem tért ki arra, hogy az orosz Nyikita Mazepin múlt heti távozását követően a jövő héten kezdődő idényben a német Mick Schumacher mellett ki lesz a másik versenypilótájuk.

A 23 éves Mazepin az ukrajnai háború miatt nem maradhatott a Haasnál, amely hasonló okból szakított főszponzorával, az Uralkali orosz műtrágyagyártó és -forgalmazó céggel.

A Haas szerdán azt is közölte, hogy a légi áruszállítás során technikai problémák adódtak, így az első szahíri tesztnapon, csütörtökön délelőtt pilótái még nem tudnak a pályán körözni, de reményeik szerint a délutáni órákra már csatlakozhatnak a mezőnyhöz.

A 25 éves Pietro Fittipaldi a kétszeres Forma-1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája, 2020-ban két F1-es futamon már indult, Szahírban és Abu-Dzabiban a sérült Romain Grosjeant helyettesítette.

A Forma-1-es szezon első, háromnapos tesztjét február végén Barcelonában tartották, csütörtöktől szombatig Szahírban rendezik a második tesztet, míg az idény ugyancsak Bahreinben kezdődik jövő hétvégén.

Borítókép: Twitter.com/Pietro Fittipaldi

Videók