Csak idő kérdése, hogy mikor vág vissza a Mercedes?

Hamarosan jön a feltámadás?


A 2021-es szezonnal ellentétben a tavalyi és az idei évben nem volt igazi kihívója a Red Bullnak, az energiaitalosok az egyéni- és a konstruktőri bajnokságot is fölényesen vezetik, utóbbit pedig már matematikailag is lezárták.
 
„A legőrültebb és legintenzívebb szakasza volt az életemnek 2021. A pályán és azon kívül is nagyon sok történés volt. 2021 előtt egy ősz hajam sem volt, ekkor öregedtem meg! Ennél őrültebb évet elképzelni sem lehetne. Olyan volt, mint egy nehézsúlyú harc a bahreini szezonnyitótól egészen az utolsó Abu Dhabi versenyig” – emlékezett vissza Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke 2021-re, amikor a teljes szezon során öldöklő küzdelmet vívtak a Mercedesszel.
 

 
Habár az idei évben egy riválisnak sem volt valódi esélye a Red Bull ellen, Horner szerint a Mercedest nem szabad félvárról venniük.
„A Mercedes egy nagy csapat, rendkívüli sikereket értek el és számos rekordot megdöntöttek. Nem becsüljük alá őket, egészen biztosan vissza fognak térni az élre. Biztos vagyok benne, hogy Totónak is sok mondanivalója van még!”

A pályán kívül a két csapat vezetője között is folyamatos csata dúlt. Christian Horner biztos abban, hogy a Toto Wolff vezette Mercedes vissza fog vágni, csupán az a kérdés, hogy mikor.
„Mostanában nem láthattuk őt [Toto Wolffot – a szerk.] túl sokat. Természetesen nagy a verseny köztünk, de tiszteljük egymást, ami nagyon fontos” – mondta Horner. „Mindössze 19 hónap telt el 2021 óta – elképesztő, hogy mennyit változtak azóta a dolgok. 2021-ben mi voltunk a kihívók, Dávidként harcoltunk a Góliát Mercedes ellen. Az előző hét évben taroltak a sportban, nem volt vesztenivalónk, mindent beleadtunk. 2022-ben és idén sikerült egy nagyszerű autót építenünk, és elkezdtünk győzni, ráadásul sorozatban nyertük a versenyeket. Ilyenkor természetes jelenség, hogy célpont leszel, az emberek megpróbálják elvinni az embereid és megszerezni a támogatóid vagy éppen politikai játszmákkal borsot törni az orrod alá. Néha egy kicsit magányos életünk van az élen autózva, de a csapat reakciója fantasztikus volt. Őrületes eredményeket értünk el 2022-ben, amit sikerült túlszárnyalnunk az idén – ez egészen fantasztikus.”

Borítókép és képek: Tóth Zsombor / Sport365

 

Videók