„Csak azt kívánom, hogy ekkora fájdalmat okozzak Totonak a következő nyolc évben”

Kölcsönkenyér visszajár?


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azzal viccelődött, reméli, hogy csapata jelenlegi sikerszériája a jövőben is folytatódik, hogy a Mercedes ízelítőt kapjon abból, mit kellett átélnie 2014 óta a rajtrács többi tagjának.

A 2021-es szezon végén Max Verstappen véget vetett a Mercedes nyolcéves sorozatának, 2022-ben pedig a mezőnyt uralva vezeti a világbajnoki pontlistát. A holland ráadásul 5 egymást követő futamon állhatott fel a dobogó legfelső fokára, és közel áll ahhoz, hogy megdöntse az egy szezonban szerzett legtöbb futamgyőzelem rekordját, melyet Michael Schumacher és Sebastian Vettel tart, 11-gyel. Verstappen győzelmeinek értékét tovább növeli, hogy a legutóbbi győzelmei során a 14. illetve a 10. heylről rajtolva szerezte meg azokat.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner örül a remek szériának és reméli, hogy legalább annyi szenvedést okoznak majd a Mercedesnek, mint azt a Toto Wolff irányította csapat tette velük az utóbbi években.

„Csak azt kívánom, hogy ekkora fájdalmat okozzak Totonak a következő nyolc évben” – mondta nevetve Horner a Sky F1-nek.

Bár a csapatfőnök örülne egy Mercedeséhez hasonló uralomnak, elismeri, hogy ez valószínűleg nem fog bekövetkezni.

„Ez (a Red Bull uralom) nagyon valószínűtlen. Csodálatos évünk volt, és a csapat jelenleg nagyon magas szinten teljesít. De a Ferrari gyors, a Mercedes pedig talpra fog állni.”

Borítókép: Sport365/Tóth Zsombor

Videók