Coulthard Schumacherhez hasonlította Leclercet

Az egykori pilótának déjà vu-je van.


David Coulthardban ismerős érzéseket idézett fel Charles Leclerc újabb győzelme.

A Ferrari monacói pilótája remek rajtot vett a 2022-es szezonban, és nagyon úgy tűnik, hogy az autója is remekül muzsikál. A versenyző két futamot megnyert, egyszer pedig a dobogó második fokán végzett, így 34 ponttal áll George Russel előtt. Az első három futam alapján úgy tűnik a Ferrarik dominálják a mezőnyt. Természetesen a szezon ezen szakaszában még túl korai lenne következtetéseket levonni, David Coulthardnak azonban nem sikerült függetlenítenie attól a ténytől, hogy a kétezres évek elején Michael Schumacher hasonlóan kezdte a szezonokat akkor, amikor a Ferrarik uralták a száguldó cirkuszt.

„Tulajdonképpen egy kicsit megborzongtam, visszaemlékeztem arra, amikor Michael domináns volt a Ferrariban” – mondta Coulthard a Channel 4-nek.

„Minden félelmem újra visszatért! El kell ismernünk, hogy minőségi pilóta, nagyszerű ember” – folytatta Coulthard.

„A Ferrari keményen dolgozott, Mattia Binotto pedig nagyon klassz karakter volt akkor, amikor a teljesítményük hiánya miatt nagy nyomás alá került.”

„Ez [Leclerc lendülete] domináns volt, valóban lenyűgöző bemutató.”


Egyelőre úgy tűnik, hogy Leclerc élete legjobb pillanatait tölti a pályán, miközben a többi csapat még nem tudja, miként vegye fel vele a versenyt.

Forrás: givemesport.com

Borítókép: Mark Peterson ATPImages/Getty Images

Videók