Button: nem foglalkoztat a Forma-1 utáni élet

Jenson Buttont a tavaly visszavonuló Mark Webberrel ellentétben nem vonza a sportautók világa. A brit versenyző F1-es karrierje után emiatt nem is tervezi, hogy Le Mans-ban folytatja.


Miután a 2014-es esztendőben Jenson Button lesz a mezőny legtapasztaltabb versenyzője (2000-ben debütált), vélhetően egyre többször kérdezik majd a visszavonulásáról, s arról, mihez kezd majd a Forma–1 után. Mint ismert, a tavaly év végén visszavonult Mark Webber nemrég a Porsche Le Mans-i projektjéhez csatlakozott (már decemberben tesztelte új autóját), s miután az ausztrál mellett számos korábbi F1-es versenyző is előszeretettel választja a királykategóriához hasonló technikai színvonalat képviselő hosszútávú versenyzést, egyesek felvetették, talán Buttont is érdekelhetné a sorozat. Tévedtek.

„Le Mans sosem szerepelt a listámon. Ott olyan autókkal versenyzel együtt, amelyek sokkal lassabbak, én pedig nem szívesen kerülgetném őket az egész futam alatt. De az egyik autót talán kipróbálnám, és Le Mans-ban is szívesen vezetnék egy sportautót, de hogy a különböző kategóriák együtt versenyeznek, az engem egyáltalán nem vonz” - fogalmazott Button az Autosportnak.

Majd kiemelte, egyelőre ugyan korainak tartja, hogy máris a visszavonulásról beszéljen, abban biztos, hogy az F1 után talál majd magának egy olyan sportágat, melyben kiélheti versenyzés iránti szenvedélyét. „Szeretem a versengést. Ha a jövőben valamikor abbahagyom az autóversenyzést, új célokat fogok keresni, ahogy minden ember teszi. Szerintem a legtöbb embernél az a probléma, hogy miután eldöntik, visszavonulnak, egy év elteltével rendkívül hiányzik nekik a sportáguk. Emiatt biztosra kell menned arról, hogy mindenre odafigyeltél, és amíg szereted a sportágadat, nem szabad a visszavonulásra gondolnod. Én még nem látom a karrierem végét. Még ebben a helyzetben (a McLarennek pocsék éve volt 2013-ban) is élvezem a küzdelmet” - zárta le a kérdést a McLaren versenyzője.

Videók