Brutális változások: három csapat is visszaléphet a Forma-1-től!

A 2015-ös év alapjaiban változtathatja meg a Forma-1-et. A monzai csapatgyűlésről kiszivárgott hírek szerint három csapat is kiszállhat a száguldó cirkuszból, a nagyok három autóval indulhatnak.


A csapatvezetők és Bernie Ecclestone Monzában ültek össze, hogy a Forma-1 jövőjéről beszélgessenek egymással. Egyelőre nem tudni, hogy a felek mire jutottak a kérdésekben, de nagyon úgy tűnik, hogy komoly változások várhatóak 2015-ben..

Adam Parr, aki a Forma-1 egyik leghitelesebb személyisége volt és, aki korábban a Wiliamsnél dolgozott, és töltött be egy nagyon fontos pozíciót Sir Frank Williams oldalán, a hivatalos Twitter oldalán megerősítette, hogy jövőre csak 8 csapat fog versenyezni a Forma-1-ben és több istálló három autóval gurul majd pályára.

Jelenleg 11 istálló képviselteti magát a királykategóriában, így három csapat távozását gyakorlatilag biztosra vehetjük. Legalábbis Parr szerint.

A Caterham és a Marussia szinte biztosan távozik, addig a harmadik gárda személye nagy kérdőjelet jelent. Jelen állás szerint a Sauber, vagy a Lotus lehet a legnagyobb esélyes, hiszen mindkét csapat pénzhiánnyal küszködik.

Ezzel együtt más csapatok is veszélyben lehetnek, hiszen financiálisan csak a Ferrari, a Red Bull, a Mercedes és a McLaren mondhatja magát biztonságban.

Ha valóban megvalósul az, hogy néhány csapat három autóval indul jövőre, az igen komoly mozgást jelenthet a piacon. Egyelőre azonban nem tudni, hogy ez esetben kik kaphatják meg a harmadik autót, mert a korábbi hírek szerint a szabály úgy szólna, hogy ezeket az üléseket fiatal tehetségeknek, újoncoknak adnák oda.

Ha pedig bárki megkaphatja, akkor elszabadulhat a „pokol”, és még az is előfordulhat, hogy három igazi top-pilóta fog szerepelni a Ferrari, a McLaren, vagy épp a Mercedes színeiben. Hangsúlyozzuk, nem tudni, hogy mely csapatok versenyeznének három autóval.

A másik variáció, hogy ezek az a harmadik autók ügyfélgépek lennének, amit a kisebb csapatok kapnának meg.

Videók