Brundle szerint Hamilton akár Schumacher útjára is léphet

A Forma-1 nagy bajnokai mertek lépni, amikor kellett, de mi lenne a legjobb döntés a nyolcadik világbajnoki cím érdekében a brit számára?


Még csak a második hétvége következik a Forma-1 2023-as szezonjában, a bokszutca mégis attól hangos, hogy a Mercedesnek sürgősen össze kell kapnia magát, ha meg akarja tartani a legnagyobb sztárját.

Alátámasztva ezeket a híreket, Martin Brundle sem tartja elképzelhetetlennek a brit távozását. Mindenekelőtt szerinte a hétszeres világbajnok édesapjával ül majd le beszélni a folytatásról.

„Több jó érv is szól a Mercedes mellett, de ha meg akarják tartani, egyértelműen vázolniuk kell neki, hogy oldják meg a jelenlegi helyzetet” – mondta az egykori F1-es versenyző a Sky Sports podcastjében.

„De tudjátok, Senna ott hagyta a McLarent a Williams kedvéért, Schumacher is búcsút intett a Ferrarinak, nem? Hosszú időbe telt, de igazuk lett. Csak azt akarom mondani, hogy a sportág legnagyobb alakjai nem féltek a változástól, azoktól az emberektől, akiket meg kellett nyerniük maguknak a céljaik érdekében.”

Brundle nem lenne meglepve, ha Hamilton is erre az útra lépne.

„Szerintem Lewis is valami ilyesmin törheti a fejét, „elmehetnék a Ferrarihoz, és újra győztessé tehetném őket, mint Michael Schumacher anno – ha most azonnal nem tudom a nyolcadik, kilencedik címemet megnyerni, miért ne mennék oda szórakozni kicsit?”

„Biztos vagyok benne, hogy ez a forgatókönyv is a fejében van és beszélni fog az édesapjával, valamint a menedzsmentjével a folytatásról. Ha a Mercedes nem teljesít Bahreinben sem, ezek a gondolatok még hangosabbak lehetnek.”

A Ferrarin kívül akár a Red Bull is segíthetne a 38 éves versenyzőnek újra a csúcsra érni.

„Teljesen egyértelmű, hogy a nyolcadik világbajnoki cím jelenti a mindent számára most, még legalább egyszer a legjobbként ünnepelni, a Forma-1 legsikeresebb alakjává válni. Egy olyan istállónál akar autóba ülni, ahol erre valós esélye van.”

„Ha elmegy a Ferrarihoz, jobbak a lehetőségei? Az olaszoknak is megvannak a maguk problémái.”

„Kopogtasson a Red Bull ajtaján? Ez az egyetlen hely, ahol egyértelmű esélye lenne. De a csapat szemszögéből nézve bevállalnád a Verstappen-Hamilton felállást? Megengedhetnéd magadnak őket? Szükséged van erre? Véleményem szerint a Red Bullnak tökéletes, ha van egy elsőszámú pilótája, és egy olyan, akire bármikor számíthatnak.”

„Szóval tök jól hangzik, hogy igazoljon máshova, de pontosan hova? Bárhogy is dönt, jobb, ha biztos benne, hogy amit ajánlanak neki, annak a tökéletes csapatmunka is a része.”

Amennyiben jól dönt a jövőjét illetően, honfitársa szerint még akár öt évig is láthatjuk a mezőnyben, Alonso tempója is szolgálhat előtte kiváló példaként.

Borítókép: Getty Images / Dan Istitene - Formula 1

Videók