Brundle ijesztőnek találta Hamilton spanyolországi rádióüzenetét

A korábbi Forma 1-es pilóta szerint Hamilton nem élvezi az idei szezont.


A korábbi Forma 1-es pilóta, Martin Brundle szerint Lewis Hamilton azon rádióüzenete, amelyet a csapatnak küldött azzal kapcsolatban, hogy állítsák le a motort azt jelenti, hogy a hétszeres világbajnok pilóta nem élvezi az idei évadot.

A Spanyol Nagydíjon még csak néhány kör telt el, amikor Hamilton ütközött Magnussennel és ezt mondta a csapatrádióban. „A helyedben megmenteném a motort.

Az ütközés során kevésbé tűnt hibásnak a hétszeres világbajnok, míg Magnussent a sportfelügyelők tisztáztak, miután mindkét pilóta kiállásra kényszerült.

Hamilton azonban felállt a padlóról és a negyedik helyen be is tudta volna fejezni a futamot, ha nem szólnak rá a fülére, hogy nincs elég üzemanyag. emiatt Carlos Sainz megelőzte őt.

 

 

Brundle és a nézők is remekül szórakoztak, azonban a volt pilótát aggodalommal töltötte el amit a 37 éves pilóta a csapatnak mondott.

A Sky F1 szakértője szerint ez Hamilton lelkiállapotát tükrözi, ugyanis a Red Bull és a Ferrari is jobb a Mercedesnél az idei évben. A hétszeres világbajnok mindössze egy alkalommal tudott dobogós lenni, ráadásul 28 ponttal van lemaradva csapattársától, George Russelltől.

 

 

„Lewisnak a Magnussennel való ütközés egy szép eredménybe került. A második körben 50, a legvégén pedig 54 másodperces hátrányban volt az élen állóval szemben, az utolsó körben négy másodpercet kapott Verstappentől. Lewis rádióüzenete defektje után, valamint az, hogy fel akarta adni a futamot, azt jelenti, hogy nem élvezi az idei szezont. Feltehetően a verseny végén elégedettebb volt, mert nagyszerű tempót diktált, és a szurkolók szerint ő volt a nap versenyzője.”

Hamilton igyekszik erre a versenyre építeni a most hétvégi Monte Carlói Nagydíjon, ahol a tavalyi évben csak a hetedik helyen ért célba.

Borítókép: GettyImages 
Forrás: F1planet

 

Videók