Briatore: Alonso kész visszatérni a Forma-1-be

Flavio Briatore úgy gondolja, hogy Alonso "nyugodtabb", mint amikor elhagyta a F1-et.


Az olasz üzletember, Flavio Briatore úgy véli, hogy Fernando Alonso kész visszatérni a Forma-1-be, és nyugodtabb, mint amikor távozott 2018-ban a száguldó cirkuszból.

"Fernando motivált. Egy év kihagyás jót tett neki, detoxikálta. Sokkal higgadtabb és készen áll, hogy visszatérjen" - mondta Briatore az olasz La Gazzetta dello Sportnak.

"Meglátjuk mi történik, nem szabad elfelejtenünk, hogy még mindig fut a szezon. Helyes volt megállítani, de most újra folytatni kell a versenyzést. "


Fotó: Dan Istitene/Getty Images

Annak ellenére, hogy a Forma-1 jelenleg szünetel, az elmúlt napokban rengeteg történés volt. A Ferrari bejelentette, hogy 2021-től Sebastian Vettel helyét Carlos Sainz veszi át.

"Meglepődtem Vettel távozásán, főleg, hogy még fut a 2020-as szezon és már a jövőről beszélgetünk. Nem hiszem, hogy a Mercedesbe fog menni, hiszen két remek pilótájuk van. Mi értelme lenne a változtatásnak?"


Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Formula E

Briatore pozitívan látja Sainz aláírását, és szerinte a Ferrari mindent megtesz azért, hogy a spanyol versenyző és Charles Leclerc sikeres páros legyen.

"Carlos jó sofőr. A helyzet egyértelmű. A Ferrari mindent Leclercre fog építeni, hiszen ő egy remek pilóta. Emlékszem Michael Schumacher is ilyen jó volt, amikor még a Benettonnál volt. Charles is hasonlóan különleges."

Forrás: sport.es
Borítókép: James Moy Photography/Getty Images

Videók