Bottas nem foglalkozik a pletykákkal, nem félti a helyét

A négyszeres Vettel lehet a finn csapattársa?


Valtteri Bottas nem aggódik amiatt, hogy - bár sokan ezt feltételezik - jövőre Sebastian Vettel váltja majd őt a Mercedes Forma-1-es csapatánál.

"Mindig is nagyon őszinték voltunk egymással a szerződések tekintetében, és azt a tájékoztatást kaptam, hogy nem, nem foglalkoznak Seb leigazolásával" - nyilatkozott a brit Sky Sportsnak a 30 éves finn pilóta, aki 2017 óta jelenlegi munkaadója versenyzője.

A négyszeres világbajnok Vettel az idény végén távozik a Ferraritól, és egyelőre nem lehet tudni, melyik istállónál folytatja. A sajtó hetek óta arról spekulál, hogy a Mercedeshez igazolhat.

Ezeket a híreszteléseket némileg alátámasztják a csapatfőnök Toto Wolff szavai is, aki nem zárta ki kategorikusan, hogy elgondolkodnak a helyzeten.

"Tehetség és személyiség terén ő olyasvalaki, akinek semmi esetre sem mondanék azonnal nemet" - fogalmazott a szakember, aki a 32 éves német pilótát "külső jelöltként" jellemezte a Mercedes-ülés várományosaival kapcsolatban.

Wolff ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az istálló lojális két jelenlegi pilótájával, a címvédő brit Lewis Hamiltonnal és Bottasszal, akiknek a szerződése egyformán az idei év végéig szól.

A 2020-as F1-es idény július 5-én, Ausztriában rajtol.

Borítókép: Facebook.com/ valtteri Bottas


 

Videók