Börtönbüntetés Alonso és Schumacher korábbi csapatfőnökének

Börtönbüntetésre ítélték adócsalási ügyében az F1-es Benetton- és Renault-csapat korábbi főnökét.


A már évekkel ezelőtt visszavonult olasz üzletember ellen az F1-es monacói hétvégéken is többször megcsodált Force Blue nevű, 63 méteres jachtjának megvásárlása ügyében indult eljárás, mivel a vád szerint nem fizette be a szükséges adókat a luxushajó után. Azt már 2010-ben lefoglalták a hatóságok, Flavio Briatore viszont azzal védekezett, hogy a hajó sosem képezte a tulajdonát, csupán bérelte azt egy Virgin-szigeteken bejegyzett (offshore) cégtől - írta az m4sport.hu.

 
Briatore a bíróság szerint 3,6 millió eurónyi adóval tartozik, emellett pedig további 800 ezerrel, mivel 2006 és 2010 között az üzemanyag után sem megfelelően adózott. Az EU-s szabályok értelmében az Európai Unión belül regisztrált jachtok esetében adómentességet csak abban az esetben élvez a tulajdonos, ha a tankolást követően nyolc órával elhagyja az európai vizeket.
 
Az ügyész eredetileg 4 éves szabadságvesztést javasolt, aztán az eljárás során 23 hónap lett belőle, a szombati ítélethirdetéskor pedig 18 hónapra csökkentette az ítéletet a genovai bíróság, mivel megállapította, hogy a Briatore ellen felhozott vádak egy része már elévült.
 
 
A döntés egyelőre nem jogerős, mivel az olasz excsapatfőnök ügyvédje jelezte, fellebbezni fognak.
 

Bejelentették: Alonso lesz az első " AUTÓ-MOTOR › Forma 1

Izgalmas csata bontakozhat ki az F1-ben, valószínűleg a Mercedes és a Ferrari mögött, mivel három versenyképes istálló is papíron egyforma Renault motort használ majd.

Videók