"Bombameglepetés a 70. jubileumon" - Nemzetközi sajtóvisszhang

Mindenki a váratlan diadalt arató Max Verstappent méltatja a hétvégi futam után.


A nemzetközi sajtó főként Max Verstappen váratlan diadalát taglalta a vasárnapi Forma-1-es 70. évforduló Nagydíjának másnapján, miután a Red Bull holland versenyzője remek taktikával megelőzte az idényt eddig uraló Mercedeseket, azaz a címvédő és hatszoros világbajnok brit Lewis Hamiltont, valamint a finn Valtteri Bottast.

Anglia:

The Sun:
"Max Power: Max Verstappen meglepte a Mercedest, és győzött Silverstone-ban."

The Guardian:
"Az ünnepi futamhoz remekül illett, hogy egy tehetséges, ragyogó jövő előtt álló pilóta nyerte meg. A 22 éves Verstappen sikere nemcsak a harcias, ám körültekintő stílusának köszönhető, hanem a Red Bull figyelemreméltó helyzetfelismerésének is. Érezni lehetett az ellenállhatatlan tempót, amely a lelkesedésből és a kiváló versenyszellemből fakadt."

Olaszország:

Corriere dello Sport:
"Bombameglepetés a 70. jubileumon. A szezon ötödik futamának is Lewis Hamilton és a Mercedes uralmáról kellett volna szólnia, ennek ellenére a gumi- és boxstratégia döntött. A brit pilóta nem kockáztatott olyan sokat, mint az előző versenyeken, a pálmát pedig Verstappen vitte el, aki kilencedszer állhatott a dobogó tetejére."

La Gazzeta dello Sport:
"Kifizetődő volt Verstappen bátorsága. Charles Leclerc ismét megmentette a Ferrarit."

Spanyolország:

Marca:
"Az előrejelzések dacára Verstappen művészien megelőzte a Mercedeseket Silverstone-ban. Tudatosan építette fel a futamot azzal, hogy az első gumigarnitúra életét meghosszabbította, és ördögi tempót diktálva faképnél hagyta a Mercedeseket."

As:
"Verstappen vezeti az ellenállást. Mad Max hatalmas győzelmet aratott a Red Bull zseniális stratégiája, illetve Bottas hihetetlen megelőzése révén."

Franciaország:

Le Figaro:
"Verstappen gátat vetett a Mercedes-egyeduralomnak. Tökéletes hétvégét tudhat maga mögött, hála a merész gumistratégiának."

Ausztria:

Kronen Zeitung:
"Zseniális! A két Mercedes csak Verstappen kipufogóját nézte."

Kép: Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Sport365.hu - Silverstone-i meglepetés: Verstappen legyőzte a Mercedeseket

A 22 éves pilótának ez az idei első és pályafutása kilencedik futamgyőzelme, személyében először aratott sikert ebben a szezonban nem mercedeses versenyző. Verstappen nem utolsó sorban a csapatának köszönheti a győzelmet, a Red Bull ugyanis kiváló gumitaktikával utasította maga mögé a világbajnoki címvédő Mercedes pilótáit: a címvédő és hatszoros világbajnok brit Lewis Hamilton lett a második, míg a finn Valtteri Bottas a harmadik.

Videók