Beteljesül a gyerekkori álom?

Leclerc a pole pozícióból győzne hazai pályán


Charles Leclerc miután megszerezte a pole pozíciót a Monacói Nagydíjon, úgy nyilatkozott, hogy „gyerekkora óta” arról álmodott, hogy nyerjen „hazai pályán”, vagyis Monacóban és reméli ez idén végre sikerül. 

Az álom elérhető közelségbe került, hiszen a statisztikák szerint, aki megszerzi az első rajtkockát Monte-Carlóban, annak 90%-os esélye van a futamgyőzelemre.

Persze innentől inkább az a kérdés, hogy ezt a nyomást hogyan tudja majd kezelni a pilóta és a csapata. Leclercnek ez a harmadik monacói pole-ja négy versenyéből, de az előző két alkalommal hiába indult az élről, nem sikerült ott befejeznie a versenyt.

Vajon ezúttal minden rendben lesz-e?

"Remélem" – mondta az időmérő után. "Remélem, hogy most minden stimmel majd. A legtöbb,a mit tehetek, hogy a lehető legjobban felkészülök a versenyre. Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz, hiszen versenyképesek voltunk az egész hétvégén. nagyon bízom benne, hogy megvalósul az, amiről gyerekkorom óta álmodoztam."

Leclerc nagyszerű formában volt egész hétvégén, és mindenkinél otthonosabban mozog a szűk utcákon. A Ferrari előnye az is, hogy Verstappen a hatodik helyről indul, így elég messze van, hogy valós veszélyt jelentsen. A második sorból rajtoló Sainz is besegíthet a  társának.

„Azon lesz a hangsúly, hogy mit tehetünk, hogy megnyerjük a versenyt Charles-lal” – mondta Sainz. „Megérdemli, hogy megnyerje Monacói Nagydíjat. Vasárnap lesz az a nap, amikor mindannyian azt kívánjuk, hogy ez megtörténjen.”

A futam délután háromkor rajtol majd vasárnap.

(Fotó: Tóth Zsombor)

Videók