Bemutatták a Haas 2021-es autóját

A Haas az idei évben két új pilótával vág neki a Forma 1-nek.


Az orosz zászlót idéző festést kapott a Forma-1-es amerikai Haas csapat idei autója, melyet csütörtökön mutattak be.

A VF-21 azért kapta a némileg meglepő külsőt, mert az istálló új főszponzora a csapat nemrég szerződtetett orosz pilótájának, Nyikita Mazepinnek a milliárdos édesapja által birtokolt Uralkali műtrágyagyártó és -forgalmazó vállalat.

Az idén is Ferrari motorral hajtott autótól a csapatnál azt várják, hogy versenyképesebb lesz a tavalyinál, mellyel csupán négy pontot tudtak szerezni 2020-ban. Ugyanakkor az illetékesek azt is elmondták, hogy igazán komoly eredményeket majd csak a jövő évtől remélnek, amikor új szabályok lépnek érvénybe.
"Nehéz néhány éven vagyunk túl, de igyekszünk távlatokban gondolkodni, és a szemünket már 2022-es éven tartjuk" - mondta Gene Haas tulajdonos hozzátéve, hogy idén mindenképpen több pontot szeretnének szerezni a tavalyinál.
Günther Steiner csapatvezető pedig azt emelte ki, hogy az ideit tanuló évnek szánják, hogy jövőre eredményesek legyenek.
"Nem titok, hogy a VF-21-es gépet nem fogjuk fejleszteni, mert a figyelmünket és energiáinkat a jövő évi autóra fordítjuk" - közölte Steiner. "Mind tudjuk, nagyjából mire számíthatunk versenyképesség terén, viszont egyértelmű cél, hogy az adódó lehetőségeket kihasználjuk a futamokon."

A Haas új pilótapárossal vág neki az évnek, Mazepin mellett ugyanis a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick lesz a gárda versenyzője.

Eddig már nyolc csapat, a Haas, az Alpine, az Aston Martin, a Mercedes, a Red Bull, az Alfa Romeo, az Alpha Tauri és a McLaren leplezte le az idei autóját, míg pénteken a Williams mutatja be a versenygépét. Utolsóként, március 10-én a Ferrari prezentálja a 2021-es modellt.

Borítókép: Tóth Zsombor/ Shootthespeed.hu 

Videók