Bár a látszat néha csal: Leclerc szereti Vettelt

A monacói pilóta örülne, ha a továbbiakban is a német mellett versenyezhetne.


Charles Leclerc, a Forma-1-es Ferrari monacói versenyzője örülne, ha a folytatásban is a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel lenne a csapattársa.

A 22 esztendős pilóta erről is nyilatkozott, hozzátéve, hogy bár a versenypályán volt néhány ellentéte német márkatársával, összességében jó a viszonyuk. A 32 éves Vettel szerződése az év végén jár le Maranellóban, és bár a Ferrari már jelezte, hogy hosszabbítana vele, megállapodás még nem született. Leclerc 2024 végéig kötelezte el magát az istállónál, és olasz sajtóértesülések szerint ha Vettellel nem tudnak megegyezni, akkor az ausztrál Daniel Ricciardo (Renault) vagy a spanyol Carlos Sainz (McLaren) érkezhet a német sztár helyére.

"Lehetséges, hogy kívülről nem úgy tűnt, de mindig is jó volt a viszonyunk Sebastiannal" - mondta Leclerc, és hozzátette: ha Vettel marad a csapattársa, örülni fog, de ha mégis egy másik versenyzőt igazol le a Ferrari, azt a döntést is tiszteletben fogja tartani.

"Az már az én feladatom, hogy alkalmazkodjak az új csapattárshoz, de mindig mindenkitől lehet tanulni" - jelentette ki a monacói versenyző, aki az előző idényben a futamgyőzelmek, a pole pozíciók, a dobogós helyezések és a világbajnoki pontok tekintetében is
jobb volt, mint Vettel.

Leclerc az online sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy neki nem lenne ellenére, ha a koronavírus-járvány miatt el sem kezdődött idei F1-es szezonban ugyanazon a pályán többször is versenyeznének, akár úgy is, hogy előbb a megszokott módon, majd fordított irányban teljesítik a pályát. A sportág irányítói különböző forgatókönyveken dolgoznak az idény újraindítását illetően, melyre valószínűleg európai helyszíneken, zárt kapuk mögött kerül majd sor. Lehetőségként vetődött fel az, hogy egy-egy pályán ugyanazon a hétvégén, vagy két egymást követő héten két futamot is rendezzenek, és előbb az óramutató járásával megegyező irányban kellene versenyezni a mezőnynek, majd pedig ellentétesen."Szerintem ez egy érdekes ötlet, mert így mindenképpen rá lennénk kényszerítve, hogy megtanuljuk a pálya vonalvezetését a nulláról" - utalt Leclerc a fordított irányú futamokra. "Gokartban többször is csináltunk ilyet, szerintem például Silverstone nagy kihívás lenne a megszokott iránnyal ellentétesen".

Sport365.hu - Az Osztrák Nagydíjjal kezdődhet a 2020-as szezon

Várhatóan a júliusi Osztrák Nagydíjjal kezdődhet a 2020-as Forma-1-es idény. A BBC szerint az autós gyorsasági világbajnokság irányítói csütörtökön videokonferencián egyeztettek és erre a megállapodásra jutottak. Werner Kogler osztrák alkancellár korábban jelezte, a kormánynak nincs ellenére, hogy nézők nélkül rendezzék meg a spielbergi futamot. Az online megbeszélésen ugyanakkor nem jutottak eredményre az új költségvetési limitet illetően.

A monacói versenyző abban reménykedik, hogy legalább 12 futamot meg tudnak rendezni az idei vb-sorozatból, de ha csak nyolcra kerülne sor, szerinte akkor is izgalmas lehet az idény.

"Elképzelhető, hogy többet kockáztatunk majd a pályán stratégiai szempontból, vagy akár az előzések tekintetében, aztán majd meglátjuk, hogy kifizetődik-e, vagy sem" - mondta Leclerc.

Az idei szezonból két futamot töröltek, hetet pedig elhalasztottak, a június végére tervezett Francia Nagydíj és a július elejére kiírt Osztrák Nagydíj sorsa egyelőre bizonytalan. Ezt követné július közepén a Brit, majd augusztus másodikán a Magyar Nagydíj.

Borítókép: Charles Coates/Getty Images

 

Sport365.hu - Leclerc megnyerte a Kínai Nagydíjat is

Két héttel ezelőtti sikere után a virtuális Forma-1-es Kínai Nagydíjat is megnyerte vasárnap este Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője. A 22 esztendős pilóta az előző sikeréhez hasonlóan ezúttal is a pole pozícióból rajtolva aratott győzelmet. A sanghaji versenypálya virtuális másán Alexander Albon, a Red Bull thaiföldi versenyzője ért célba másodikként, 2.5 másodperccel lemaradva Leclerc mögött.

Videók