Az FIA nem foglalkozik a Red Bull beadványával

A Verstappen-Hamilton ütközés miatt nyújtottak be vizsgálati kérelmet.


A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem foglalkozik a Red Bull beadványával, amelyet a Forma-1-es csapat még a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon történt Vestappen-Hamilton ütközés miatt nyújtott be.

Az FIA csütörtöki tájékoztatása szerint a versenybírók nem érezték úgy, hogy az istálló által benyújtott új információk elegendőek ahhoz, hogy újra megvizsgálják a rajt után történt karambolt.

A vb-pontverseny első és második helyezettje két hete Silverstone-ban az első kanyarban ütközött, ebből pedig a 23 éves holland pilóta jött ki rosszul: autója óriási sebességgel csapódott a gumifalba. Verstappen egyedül szállt ki az autójából és ment el a mentőig, de láthatóan szédült, és kórházba vitték. Onnan még aznap este kiengedték.

A Red Bull versenyzője riválisát okolta az ütközésért, a később a futamot megnyerő címvédőre kirótt tíz másodperces büntetés pedig szerinte nem volt igazságos.

Helmut Marko, a baleset miatt 1,8 millió eurós veszteséget szenvedett Red Bull motorsport-tanácsadója a német RTL csatornának korábban azt mondta, meglátásuk szerint Hamilton egy boxutca-áthajtásos büntetést vagy akár egyfutamos eltiltást is megérdemelne.

Borítókép: Facebook.com/ F1

Videók