Amikor a múlt és a jövő találkozik - Leclerc nagy pillanata Schumacherrel

A Ferrari pilótája a közösségi oldalán tett közzé egy közös képet a hétszeres világbajnokkal.


Gyerekként mindannyian álmodtunk már arról, hogy kedvenc sportolónkkal, a hősként bálványozott példaképünkkel találkozunk és majd egy nap a nyomdokaiba lépünk. Ez azonban csak nagyon keveseknek adatik meg.

Charles Leclerc, a Ferrari titánja nem rég szurkolói kérdésekre válaszolva elárulta, hogy Michael Schumacherre nézett föl leginkább.

"A Ferrari-versenyzők közül Michael volt a hősöm. Még gyerek voltam, amikor versenyzett, de mindig lenyűgöző volt nézni. Amikor az F1-et néztem, mindig a Ferrarira figyeltem, és különösen Michaelre néztem föl.”

Nos, a Ferrari fiatal versenyzőjének gyerekként valóra vált az álma, ugyanis abban a csapatban versenyezhet, amelynek drukkolt fiatalon, ráadásul volt szerencséje találkozni a legendás versenyzővel is. Az erről készült fotót a közösségi oldalain osztotta meg a 22 éves pilóta, amelyhez a következőket írta:

"Annyira örülök, hogy megtaláltam ezt a fotót! Jó pár éve a Paul Ricardon teszteltem a gokartpályán, miközben Michael az F1-es pályán rótta a köröket. Találkoztunk vele, aláírta az overálunkat, beszélgetett is velünk egy kicsit, mielőtt visszament a bokszba. Különleges élmény volt. Soha nem gondoltam volna, hogy egy napon ugyanannál a csapatnál fogok versenyezni."

Charles Leclerc on Twitter

I was testing on the karting track, Michael was testing on the F1 track. He signed our overalls, talked to us for a little bit before going back inside the pits. Definitly a special moment. I never thought I would be driving for the same team he was driving for back then.

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

Sport365.hu - Drasztikus változásokra van szükség a száguldó cirkuszban

Andreas Seidl, a Forma-1-es McLaren csapatfőnöke szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet "az utolsó figyelmeztetés a beteg sportágnak", amely azt kockáztatja, hogy ha nem változtat drasztikusan, akkor istállók mennek csődbe. Seidl a McLaren-vezérigazgató Zak Brown korábbi nyilatkozatát erősítette meg ezzel, az amerikai szakember ugyanis azt mondta, a jelenlegi tízből akár négy csapat is a megszűnhet, ha a mostani krízist nem kezelik megfelelően.

Videók