Szerkesztő: Simon Zoltán | MTI
2018. 10. 21. 22:47

Lewis Hamilton nagyon megígért valamit.

A futamról a linkre kattintva lehet részletesen olvasni.


Kimi Räikkönen (Ferrari) – 1. hely
„Ki tudja? A szurkolók talán még boldogabbak is, mint én! Nagyszerű hétvégénk volt. Nagyon jól voltunk végig; jól sikerült a start, és végig keményen kellett nyomnom. Voltak küzdelmesebb pillanatok, mert a gumik nem voltak mindig tökéletesek, de Max helyzete is hasonló lehetett. A sebességünk mindenesetre jó volt, és ezt sikerült tartani is. Hosszú idő telt el a legutóbbi győzelem óta, de végre összejött megint! Nyilvánvaló, hogy boldogabb vagyok, mintha második lettem volna. Aztán, majd meglátjuk, mi lesz később. Fontos volt, hogy a megfelelő pillanatban jöttem ki, és akkor a megfelelő gumikat tettük fel. Jó kis csata volt ez, olyan, amire minden versenyző és szurkoló vágyik.”
 
 
Max Verstappen (Red Bull) – 2. hely
„Egy kicsit váratlan, hogy itt végeztünk. Jó volt a rajtom és jól sikerült az első kör is. Nagyon gyorsan fel tudtam jönni a negyedik-ötödik helyre. Egészen jó tempóban követtem a vezető bolyt, mégpedig jó tempóban. Kulcsfontosságú volt, hogy elé tudjunk vágni Valtterinek (Bottas), a végén pedig volt rajtam egy kis nyomás, mert elfogytak a szuperlágy gumik, főleg azokhoz képest, akik körülöttem voltam lágy abroncsokkal. A tizenkettedik kanyarban nagyon jót küzdöttünk Lewisszal. Nyomtam a gázt, ahogy csak tudtam, és tartottam a helyem. Boldog vagyok, hogy sikerült megőriznem a második helyezést.”
 
 
Lewis Hamilton (Mercedes) – 3. hely
„Először is szeretnék gratulálni Kiminek! Remek munkát végzett és egyszer sem hibázott. Nagyon jó volt a startja és végig tartani tudta a helyét. Verstappen szintén remek munkát végzett, és Sebastian (Vettel) is. Egy kicsit jobb volt a taktikájuk, mint a mienk, mert a végén egy kicsit szenvedtem a gumikkal. Azt hittük, hogy jobb helyen végzünk majd, de ez volt a legjobb, amit ma kihozhattunk ebből a futamból. De legalább volt egy kis verseny! Most keményen kell dolgoznunk a következő versenyig. Rövid volt a sáv, amikor megfelelően kereket cserélhettünk volna, szóval annyira már nem volt jó esélyem a felzárkózásra. Az új gumikkal kevés időd van, hogy felzárkózz, de örülök annak, hogy ott vagyunk az első háromban, és annak is, hogy harcolhattunk a Ferrarival a hétvégén. A jövő héten folytatni fogjuk!”
 
 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények