Alonsót nem érdekli a kora, maradna még néhány évet

Szerinte a teljesítmény sokkal fontosabb mutató.


Két-három évig még szeretne a Forma-1-ben versenyezni a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso, aki két év kihagyás után az előző idény elején tért vissza a vb-sorozatba a francia Alpine istálló színeiben.

A jelenlegi mezőny legidősebb versenyzője, aki júliusban - a Magyar Nagydíj pénteki napján - ünnepli majd 41. születésnapját, az ausztráliai versenyhétvége egyik sajtótájékoztatóján azt mondta, az F1-ben a teljesítmény többet számít, mint az életkor.

"Ha 25 éves lennék, akkor most nem beszélgetnénk erről, de az emberek szeretnek ilyen esetekben utat találni a fiatal versenyzőknek" - mondta Alonso, utalva az Alpine ausztrál tesztpilótájára, a Forma-2-es bajnok Oscar Piastrira, aki gyakorlatilag már csak a lehetőségre vár, hogy beülhessen a francia csapat egyik F1-es autójába.

"Tavaly szerintem jól teljesítettem, egy hellyel a csapattársam előtt zártam az összetett pontversenyben, úgyhogy meglátjuk, hogyan sikerül az idei szezon. Ez az egész nem az életkorról szól, hanem a teljesítményről"
- jelentette ki Alonso, aki 2005-ben és 2006-ban a Renault-val volt világbajnok.

"Versenyképesnek és gyorsnak érzem magam, élvezem a Forma-1-ben töltött időt, és azt gondolom, néhány évet, kettőt vagy hármat még maradok" - nyilatkozta a spanyol pilóta.

Alonso a bahreini idénynyitón kilencedikként ért célba, a Szaúdi Nagydíjon viszont nem szerzett pontot.

Borítókép:  Clive Mason/Getty Images

Videók