Alonso valószínűleg igent mondana a Red Bullnak

Szívesen megküzdene Max Verstapennel, hiszen úgy érzi, ő egy világbajnok alkat.


Fernando Alonso nyitott lenne arra, hogy a következő szezonban egy élvonalbeli csapatnál foglaljon helyet – még akkor is, ha ez azt jelentené, hogy egy megalapozott „első számú” pilótával kellene megmérkőznie.

Alonso szerződése az idei szezon végén lejár az Alpine-nal, és júliustól kezdődnek a tárgyalások a csapattal való jövőjéről, a tartalékpilóta és a Forma-2-es bajnok Oscar Piastri pedig nagyon várja, hogy lehetőséget kapjon. A kétszeres világbajnok nem titkolta, hogy az idei év végén is szeretne a Forma-1-ben maradni, és még szeretne harcolni a harmadik világbajnoki címéért.

„Szerintem igen” – mondta Alonso a Sky F1-nek, amikor arról kérdezték, hogy a harmadik világbajnoki lehetséges-e számára. „Ezért folytatom a versenyzést, tudod? Még mindig megvan a remény, hogy egy évre meglesz az a csomag, amivel együtt bajnok lehetek. Még mindig versenyképesnek érzem magam, és gyors vagyok.”

Az Alpine-nál azonban nem valószínű, hogy a világbajnoki címért harcolhatna a jövőben, annak ellenére sem, hogy idén sokat fejlődtek. Alonso elismerte, hogy a Ferrari és a Red Bull csatáznak a győzelmekért, annak ellenére, hogy a Forma-1 új változásai azért jöttek létre, hogy felzárkóztassák a többi csapatot.

A Red Bull lenne az egyetlen elfogadható úti cél a rajtrács élén, ha elhagyná Alpine-t, mivel a Ferrari és a Mercedes pilótái is több évre szóló szerződést kötöttek a jelenlegi állás szerint. A Red Bullnál Max Verstappent tekintik az elsőszámú pilótának, ennek ellenére Alonso ha lehetőséget kapna, nem mondana nemet nekik.

„Igen, persze. Úgy gondolom, hogy a nap végén nincs elsőszámú pilóta, még egy csapatban sem. Mindenkinek szüksége van mindkét versenyzőjére, hogy együtt dolgozzanak, és javítsák az autót, különösen az új szabályok miatt. Meglátjuk majd mik lesznek a lehetőségek a következő évben.”

Borítókép és fotók: Tóth Zsombor / Sport365

Videók