Alonso: Örülök, hogy nekem nem olyan a visszatérésem, mint Kiminek vagy Schumachernek

Úgy gondolja, pilótatársai joggal érezhették, hogy visszatérésüket követően „már nem voltak ugyanolyanok”.


 Fernando Alonso elégedetten nyilatkozott arról, hogy úgy érzi, visszatérését követően is megvan a sebessége, nem úgy, mint például Kiminek vagy Schumachernek, amikor ők tették ugyanezt.

Mindhárom szóban forgó pilóta néhány éves kihagyást követően tért vissza az F1-be. Kimi két év szünet után 2012-ben ült be a Lotusba, majd a Ferrarihoz is visszatért. Itt azonban már csak másodhegedűs volt Vettel mögött, majd egy Alfa Romeós kitérő után végleg visszavonult.

Schumacher három évig volt távol, amikor úgy döntött, elfogadja a Mercedes ülését. Ekkoriban Nico Rosberg volt a csapattársa, akivel három évig szerepeltek együtt, de mindhárom szezonban legyőzte őt.

Alonso ezekkel szemben úgy gondolja, hiába vezet középmezőnybe tartozó autókat, a versenytempója nem kopott, sőt, most autózik az egyik legmagasabb szinten karrierje során.

„Tudom, voltak a múltban olyanok, akik visszatértek a Forma 1-be, de nem hozták ugyanazt, mint korábban. Kimi vagy Schumacher esetében is így történt, én pedig nem akartam ezt.”

„Azt hiszem, többé-kevésbé sikerült ezt elérnem. Ugyanaz vagyok, mint azelőtt, ez pedig boldoggá tesz.”

„Több száz interjún kérdezik tőlem, hogy hogy érzem magam 40 évesen, csak mókázom-e, vagy tényleg ambíciózus vagyok… Mindig elmondom, hogy ha nem érezném magam sikerorientáltnak és gyorsnak, nem jöttem volna vissza. Jól érzem magam, köszönöm!”

Fotó: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 - Getty Images

Videók