Alonso meglepő stílusváltása

A nemzetközi sajtóban megjelenő hírek szerint 2015-ben Fernando Alonso is részt vehet a Le Mans-i 24 órás viadalon, mégpedig a Porsche színeiben, akárcsak Nico Hülkenberg. Ez a lehetőség természetesen nem befolyásolja a kétszeres bajnok Forma-1-es szerepvállalását.


Néhány évtizeddel korábban bevett szokás volt, hogy a királykategória versenyzői más szériákban is kipróbálták magukat, napjainkban azonban az egyre szigorúbb szponzorációs szabályok, a futamok számának növekedése valamint a „specializáció” miatt erre egyre kevesebb példát láthatunk. A hagyomány persze nem halt ki végleg; legutóbb például a Force India német versenyzője, Nico Hülkenberg jelentette be, hogy 2015-ben részt vesz a Le Mans-i 24 órás viadalon – a korábbi GP2-es bajnok a Porsche egyik LMP1-es prototípusát fogja terelgetni.

Azt, kik lesznek Hülkenberg csapattársai még nem jelentették be, az Autosprint információi szerint azonban Fernando Alonso közel került ahhoz, hogy csatlakozzon a német gyártóhoz és riválisához hasonlóan ő is részt vegyen a legrangosabb megbízhatósági viadalon. A lap a gyárhoz közeli forrásokra hivatkozva állítja: a Porsche hamarosan bejelenti a spanyol érkezését. A hírről az El Mundo Deportivo is beszámolt; a spanyol kiadvány legutóbbi cikkében azt is kihangsúlyozza, hogy Alonso nem szeretné elhagyni a királykategóriát, hanem azzal párhuzamosan akar részt venni a Le Mans-i megmérettetésen – itt egyébként már régóta próbára szeretné tenni tudását.

Alonso szerepvállalása elé állítólag jövőbeli csapata, a McLaren sem fog akadályt görgetni, noha a britek sportkocsigyártóként a német cég egyik riválisának számítanak. Az egylet azonban mindenképpen szeretné magához láncolni a spanyolt, tehát hajlandó elengedni a 24 órás viadalra. Az El Mundo Deportivo azt is egyértelművé teszi, hogy a kétszeres világbajnok, bár továbbra is jó barátságot ápol a Porsche ausztrál versenyzőjével, Mark Webberrel a 2015-ös Le Mans-i futamon nem vezetheti ugyanazt az autót, mint korábbi riválisa, ő ugyanis egy másik egységhez tartozik.

Alonsóval jövőjével kapcsolatban hamarosan egy másik bejelentés is érkezik, a legfrissebb hírek szerint ugyanis a McLaren csütörtökön, az igazgatósági tanács megbeszélését követően erősíti meg a spanyol szerződtetését. Ekkor állítólag arra is fény derül, ki lesz a 33 éves sportember csapattársa, azaz megtudjuk, hogy a McLaren végül Kevin Magnussennek, Jenson Buttonnak, avagy egy „meglepetésembernek” adott lehetőséget. A Sport Bild jelentése szerint egyébként a csapat továbbra is megosztott, Ron Dennis ugyanis a fiatal dán szerződését szeretné meghosszabbítani, míg más vezetők Button maradását pártolják – állítólag Alonso is a brit pilótát szeretné csapattársnak.

Videók