Alonso legkeményebb ellenfele: egy szendvicspapír

A spanyol nemvárt kihívásokkal szembesült Bahreinben.


Az Alpine Forma-1-es istálló szerint egy eldobott szendvicspapír tette lehetetlenné, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso befejezze visszatérő futamát, a vasárnapi Bahreini Nagydíjat.

A 39 éves spanyol versenyző két év kihagyás után indult újra F1-es versenyen, de a fékek túlmelegedése miatt fel kellett adnia a viadalt.

"A második kerékcsere után egy szendvicspapír beszorult Fernando autójának hátsó fékjéhez, ami miatt túlhevültek az alkatrészek és ez károkat okozott a fékrendszerben" - mondta Marcin Budkowski, az Alpine ügyvezető igazgatója. Hozzátette, biztonsági okokból döntöttek úgy, hogy Alonsót nem engedik tovább versenyezni.

A rutinos spanyol versenyző az időmérő edzésen a kilencedik rajthelyet szerezte meg, de az 56 körös futam 32. körében kiállt a boxba.

"A rajt jó móka volt, nyertem néhány pozíciót és voltak élvezetes csatáim régi kollégákkal" - nyilatkozta Alonso, aki azt is mondta, csalódott volt, hogy nem tudta befejezni a versenyt.

Az Alpine másik autóját vezető francia Esteban Ocon a 16. helyről rajtolva 13. lett a szahíri idénynyitón.

Borítókép: Peter Fox/Getty Images

Sport365.hu - Alonso: Pár futam és ennél is jobb leszek

Fernando Alonso visszatért, de nem így tervezte a Bahreini futamát, miután a 34. körben végleg ki kellett állnia a versenyből fékproblémája miatt. Alonso azért megmutatta, hogy nagyon is van még helye a száguldó cirkuszban, hiszen a versenynek volt olyan szakasza is, amikor a 7. helyen állt. "Még mindig nem vagyok száz százalékos.

Videók