Alonso alkalmatlannak minősítette az FIA-t

Keményen odaszólt a kétszeres világbajnok pilóta.


A kétszeres világbajnok pilóta, Fernando Alonso alkalmatlannak és szakszerűtlennek minősítette a Nemzetközi Automobil Szövetséget, miután az előző futamon öt rajthelyes büntetést kapott.

A spanyol pilóta a szezonnyitó futam óta nem tudott pontot szerezni, de a Miami Nagydíjon ALonso a 10. helyen ért célba, ami pontszerző helyet ér.

Alonso nem örülhetett sokáig, ugyanis vizsgálat alatt állt, mert kiderült, hogy szabálytalanul szerzett előnyt.

A Pierre Gaslyval történt ütközés során korábban kapott egy öt másodperces büntetést, mert a 14-es és 15-ös kanyarnál levágta a sikánt, mert jogtalanul szerzett előnyt Alexander Albonnal szemben.

Alonso a 9. helyen ért célba, de a büntetés miatt hátrébbkerült a 11. helyre, ami már nem pontszerző.

„Úgy gondoljuk, hogy ez igazságtalan volt ez a felügyelők nem értenek a szakmájukhoz.” – nyilatkozta Alonso a Spanyol Nagydíjt megelőző sajtótájékoztatón.

„Levágtam a kanyart, de visszaadtam a pozíciót. Látták, hogy az enyém volt a leggyorsabb szektoridő, ezért nem kérték be a bizonyítékokat” – véli Alonso.

 

 

A verseny után odamentünk, de ők már kiszabták a büntetést. Ez már a múlt. Ennek nem szabadna megtörténnie a Forma 1-ben, a jelenlegi helyzetben.

A Forma 1-nek az idei évtől két versenyigazgatója van, Niels Wittich és Ricardo Freitas, akik azután kapták meg a pozíciójukat, hogy az előző év végén menesztették Michael Masit.
Arra a kérdésre, hogy az új vezetés alatt változott –e valami, Alonso határozottan nemet mondott, majd hozzátette, hogy az új vezetés nem rendelkezik ehhez megfelelő tapasztalattal.

„Láttunk pár dolgot, van még miben fejlődnünk. Mielőtt versenyigazgatóvá válsz, érdemes lenne látni pár versenyt. Nem hiszem, hogy megvan a megfelelő tudásuk. Tudom, hogy új a versenyigazgató, tisztában vagyok azzal is, hogy Freitasnak nagyobb a tapasztalata, hiszen a legmagasabb szinteken versenyzett a Gokartban.”

Még a Carlos Sainzcal és az Esteban Oconnal történt ütközésünk után is szóltunk, hogy legyen azon a szakaszon néhány korlát, de senki nem csinált semmit. Ha nincsen meg az ehhez megfelelő tudásod, nincs miről beszélni.

Borítókép: Tóth Zsombor/ Sport365.hu 
Forrás: F1planet.com 
 

Videók