"Alonso a világ legjobb Forma-1-es pilótája" - Ross Brawn

Fernando Alonso minden idők egyik legjobb versenyzője, állítja Ross Brawn, a Mercedes AMG Petronas csapatfőnöke.


A Scuderia Ferrari spanyol versenyzője továbbra is hatalmas tiszteletnek és elismerésnek örvend a paddockban. Fernando Alonso 2005 és 2006 óta nem ünnepelt bajnoki címet a kategóriában, de a spanyol pillanatnyilag élete formájában vezet és soha ezelőtt nem volt ilyen komplett pilóta, mint jelenleg.

Alonso 2010 óta versenyez a Ferrarinál, ahol már most úgy kezelik, mint egy legendát. Fernando az első ferraris évében kis híján felért a csúcsra, de, ami sikerült Kimi Räikkönen-nek 2007-ben, az a spanyolnak már nem.

Alonso azonban nem adja fel és egyértelműen a Ferrari legnagyobb erőssége jelenleg a sportban. A nagyon gyenge téli szezon ellenére 8 futamot követően vezeti a bajnokságot és a Brit Nagydíjon is az első helyről várhatja a folytatást.

Az emberek időről időre felteszik a kérdést, hogy vajon Fernando Alonso-e a legjobb versenyző az F1-ben. Én nem kérdezem, hanem mondom és ezt ismét bizonyította. Nagyszerűen kezeli az autóját.” – nyilatkozta Murray Walker, kommentátor legenda Silverstone-ban.

Patrick Head, a Williams egykori társtulajdonosa a német Auto Motor und Sport lapnak: „Alonso egyszerűen többet tesz, mint bármely más versenyző a mezőnyben.”

Ross Brawn, Mercedes: „Fernando egyszerűen csak minden idők egyik legnagyobb versenyzője. Olyan versenyeket nyert meg, melyeket nem kellett volna, és időről időre ezt megteszi. Ez az egyik ismérve egy nagyszerű versenyzőnek. Nincs alatta egy nagyon jó autó, de jelenleg vezeti a bajnokságot. Azért tart ott, ahol most, mivel ő egy ilyen versenyző.”

Heikki Kovalainen, Caterham: „Bármi is történjék a pályán, bármilyen körülményről is legyen szó, Fernando mindig ott van az első hely közelében. Ez az egy biztos.”
 

Videók