Áll a bál a Red Bullnál, katasztrofális a helyzetük

Már az idény végét várják.


 

Már az idény végét várja a Red Bull F1-es istálló. A nem éppen fennállása szezonját teljesítő alakulattól Daniel Ricciardo távozása is felforgatta az állóvizet, ám a fő bajt egyelőre nem az ausztrál jelenti.

„Várnak ránk a következő büntetések. Itt vannak ezek a felfoghatatlan szabályok, melyek kimondják, hogy három erőforrással kell teljesítened a szezont, amit szinte senki sem fog tudni megcsinálni. Szeretnénk úgy tervezni a büntetéseket, hogy azok kevésbé fájjanak. Monzában és Austinban szeretnénk őket vállalni, ahol lehet előzni. Utána olyan pályák jönnek Szingapúrral és Mexikóval, amelyeken érzésünk szerint lehet esélyünk az élre kerülni” – tekintett előre Helmut Marko tanácsadó.

 
„Egyszerűen túl sok problémánk volt. Főleg technikai jellegűek, valamint ott volt a két versenyzőnk ütközése Bakuban. Úgy érzem, a bajnokságban zajló fejlesztési versenyben a Mercedes és a Ferrari között mostanra olyan helyzet állt elő, hogy mi már képtelenek vagyunk tartani velük a lépést a motor oldaláról. Hihetetlen időmérős motorbeállítást fejlesztettek ki” – állapította meg keserűen.
 
A megoldást a jövő év jelentheti: Honda-erőforrással talán beleszólhatnak a bajnoki cím sorsába...

Videók