"Alig várom, hogy újra a csapattal legyek és versenyezzek Portugáliában" - Stroll

A kanadai versenyző az Eiffel Nagydíj után lett koronavírusos.


A kanadai Forma-1-es pilóta, Lance Stroll szerdán bejelentette, hogy az október 11-ei Eifel Nagydíj után pozitív lett a koronavírustesztje, de most már "tiszta" és készül a hétvégi, portugáliai futamra.

A 21 éves versenyző nem indult a nürburgringi viadalon, mert rosszul érezte magát, a német Nico Hülkenberg helyettesítette a Racing Point csapatában. Az istálló akkor annyit közölt, hogy a szeptember 27-ei Orosz Nagydíj óta nincs jól, de a vizsgálatok negatív eredményt hoztak nála.
Stroll a második F1-es pilóta, aki elkapta a vírust, korábban csapattársáról, a mexikói Sergio Pérezről derült ki, hogy beteg, ő két futamot kihagyott augusztusban.
"Tudatom mindenkivel, hogy az Eifel GP hétvégéje után pozitív lett a Covid-19 tesztem. Szászszázalékosan érzem magam, és most már negatív a tesztem. Alig várom, hogy újra a csapattal legyek és versenyezzek Portugáliában" - írta szerdán közösségi oldalán Stroll.
Hozzátette: tíz napra karanténba vonult, és csak enyhe tünetei voltak.

Az F1-es istállók "buborék a buborékban" rendszerben működnek, a csapatok is el vannak különítve egymástól, és az egyes csapatokon belül is csoportokat alakítottak ki, hogy csökkentsék a továbbfertőződés veszélyét. A paddockba negatív teszt a belépő, a csapattagokat pedig rendszeresen ellenőrzik.

A hétvégi, portimaói futam a szezon 12. versenye lesz, és 24 év után az első Portugál Nagydíj. Azután került a versenynaptárba, hogy a pandémia miatt néhány futamot törölni kellett.


Borítókép: XPB - Pool/Getty Images

Videók