Albont elkezdte felzárkóztatni a Red Bull Racing

A thai eddig nem azt hozta, amit vártak tőle.


Korábban arról szóltak a hírek, hogy az osztrákok elégedettek a thai versenyző teljesítményével aki láthatóan el van maradva Max Verstappen gyorsaságától az idei évben.

Bár az első versenyen Ausztriában meg szerezhette volna élete első dobogóját, ha nem ütközik Lewis Hamiltonnal, azon kívül eddig nem sokat mutatott az első teljes szezonját megkezdő versenyző az energiaitalosok csapatában.

Mindenesetre árulkodó jel, hogy a Brit hétvégétől a Albon új versenymérnököt kapott, ami egyértelmű jel arra, hogy segíteni kell a versenyzőt. Főleg, annak tudatában, hogy tavaly Pierre Gasly is kérte, hogy tapasztaltabb versenymérnöke legyen, mégse kapta meg ezt a segítséget.

Albon új társa pedig Simon Rennie aki ismert arc már a paddockban, az elmúlt 15 évben több csapat mellett is dolgozott. A Red Bull Racingnél pedig Mark Webber és Daniel Ricciardo versenymérnöke is volt!


Albon (balra) munkáját Simone Rennie (középen) segíti.

Fotó: Mark Thompson/Getty Images

Ricciardo Renaulthoz történő távozásakor került Rennie egy másik szerepkörbe a csapatnál, a brit nagydíj óta azonban az ő hangját hallhatjuk Albon társaként a csapat rádióban.

Ez se segített az első közös versenyünkön sokat a thai versenyzőnek, mivel az első kör végén Magnussennel ütközött, amiért még büntetést is kapott, de legalább pontokat tudott szerezni a nyolcadik helyre beérve miközben csapattársa Verstappen a második lett.

Most hétvégén azonban javított és az előkelő ötödik helyet szerezte meg, mindkét Racing Point autót megelőzve. A villogása és kiváló eredménye viszont a háttérbe szorult annak tényében, hogy Verstappen ugyanazzal az autóval megnyerte a versenyt és 39 másodperc hátrányt adott 52 kör alatt Albonnak.

Nincs könnyű helyzetben a thai versenyző, hamarosan kiderül mit hoznak számára a következő versenyek.

Forrás: Tóth Zsombor/www.shootthespeed.com

Boríkép: Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Videók