Albont a silverstone-i balesetet követően kiengedték a kórházból

Ami a legfontosabb, Zhou és Albon is jól van.


Kiengedték a kórházból Alex Albont a Brit Nagydíj nyitókörében történt balesete után.

A rajtnál a második helyről induló Verstappen azonnal megelőzte Sainzot, miközben Hamilton az ötödikről a harmadik helyre jött fel, hátrébb azonban Zhou Guanyu, az Alfa Romeo kínai versenyzője óriási balesetet szenvedett. A 23 éves pilóta versenyautója a levegőbe emelkedett és felborult, miután ütközött Pierre Gasly Alpha Taurijával, valamint George Russell Mercedesével. Zhou Alfa Romeója többszáz méteren keresztül csúszott fejtetőn az első kanyar bukóterébe, majd átesett a gumifalon is, és a nézőket védő fémkerítésnek csapódott. A viadalt piros zászlóval azonnal félbeszakították, csaknem 15 perc volt, mire kiderült, hogy Zhou állapota stabil, eszméleténél van, és nincs komoly sérülése.

Ebben a balesetben azonban Albon is kapott, akinek a Williamsének hátulját lökte meg Sebastian Vettel Aston Martinja, aki így egyenesen a falba csapódott. Az angol-thai pilóta többször megpördült, mielőtt visszatért a pályára, és összeütközött Esteban Oconnal, majd Yuki Tsunodával.

A Williams autója totálkár lett, Albont pedig a Coventry Kórházba szállították, ahol a csapat elővigyázatosságból kivizsgáltatta. Helyi idő szerint nem sokkal 20 óra után a csapat bejelentette, hogy kiengedték a kórházból, mivel nem szenvedett komolyabb sérüléseket.

„Örömmel erősítjük meg, hogy Alexet teljesen kivizsgálták, és kiengedték a Coventry kórházból. Mindnekinek köszönjük a jókívánságokat” – áll a közleményben.

Albon maga is megerősítette, hogy jól van, és örül, hogy ugyanez elmondható Zhouról is.

„Nagyon örülök, hogy az első körös incidensben érintett többiek jól vannak. Köszönet a pálya és a Coventry Kórház egészségügyi személyzetének. Kár, hogy a versenyünk ilyen hamar véget ért, de már most Ausztriára koncentrálunk. Jöhet a következő futam.”

Borítókép és fotók: Mark Thompson/Getty Images

Videók