Aggódhatnak a rajongók? Hamilton 2015-ben megjósolta visszavonulását

Eljött a pillanat, hogy átadja a helyét a fiataloknak? TOP5 Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


A Lewis Hamilton visszavonulásával kapcsolatos pletykák napról napra új lendületet vesznek. Az ügy lecsillapodását a brit hosszan tartó hallgatása sem segíti. Az egykori versenyzők nyilatkozatait követően ezúttal a hétszeres világbajnok egy korábbi nyilatkozatát elővéve próbálnak kapaszkodót keresni a rajongók.

A Mercedes pilótája a 2021-es szezon utolsó futamának utolsó körében bukta el az újabb világbajnoki címet, ezt követően pedig visszavonult a nyilvánosság elől. Bár a következő szezonra élő szerződése van csapatával, sokan úgy gondolják, a hallgatás mögött az állhat, hogy a brit hamarosan bejelenti a visszavonulását. Nemrég Hamilton egy még 2015-ben készült interjúja látott napvilágot, amiben elárulta, mikorra tervezi a befejezést. Ez pedig újabb olajat öntött a tűzre.

"Ha arra gondolok, hogy melyik évben hagynám abba, akkor körülbelül 37 éves koromban.”

"Emlékszem, hogy néztem Michaelt (Schumachert). Mindent megnyert, és millió mérfölddel uralt mindenkit, és csak ment és ment, mert szerette. De tudatában vagyok annak, hogy csak 20-an vagyunk, 20 ülés, és tudom, hogyan ment, amikor a Forma-1-be kerültem... (Juan Pablo) Montoyát nagyjából kirúgták, elment, lett egy szabad hely, és ez egy lehetőség volt egy másik fiatal számára, hogy bekerüljön.”

"Szeretném élvezni az itt eltöltött időt, mert úgy gondolom, hogy kiérdemeltem, de nem akarom túlzásba vinni, mert tudom, hogy minden évben, amikor itt maradok, van egy fiatal gyerek, akinek lehetősége lenne debütálni, de mivel maradtam, lehet, hogy elesett a lehetőségtől. Szóval egy ponton ennek tudatában döntök” – fejtette ki Hamilton 2015-ben.

Bár azt nem lehet tudni, hogy a pilóta mennyire gondolta komolyan a hét évvel ezelőtti kijelentéseit, az biztos, hogy nemrég betöltötte a 37. életévét, így még az is megtörténhet, hogy Hamiltont már nem láthatjuk a száguldó cirkuszban.

Forrás: Marca.com

Borítókép: Twitter.com/Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

Videók