"A Schumacher név önmagában nem elég a győzelemhez, ahhoz több kell"

Montezemolo szerint Mick jó helyen lesz a Haas-ban.


Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke szerint nem szabad túlzott elvárásokat megfogalmazni Mick Schumacher, a legendás hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia felé az első világbajnoki szezonjára.

"A név önmagában nem elég a győzelemhez, ahhoz több kell" - nyilatkozta a 73 éves olasz szakember a Sport Bild című lapnak, és hozzátette, jónak tartja, hogy a 21 esztendős versenyző egy "második vonalba" tartozó csapat, a Haas színeiben mutatkozik be, ahol nem kell "nyomás alatt" teljesítenie. "Fontos, hogy ott fejlődjön, tapasztalatot szerezzen és előre lépjen" - mondta Montezemolo.


Fotó: Giuseppe Cacace - Pool/Getty Images

Mick Schumacher a március 28-i Bahreini Nagydíjon mutatkozik be a Forma-1-ben. Édesapja a 2006-os első visszavonulását követően 2010-ben éppen a szahíri aszfaltcsíkon tért vissza az F1-be, ahol aztán 2012-ig még versenyzett a Mercedes színeiben.

"Csak remélni tudom, hogy Michael otthonról részt tud venni a fia sikereiben, és nagy elégedettséggel tölti el, amit Mick eddig elért" - nyilatkozta Montezemolo, aki abban az időszakban volt elnöke a Ferrarinak, amikor Michael Schumacher zsinórban öt vb-címet nyert a maranellói istállóval. "Ő volt a szuperhős, a Ferrari történetének messze a legjobb versenyzője" - emlékezett vissza a korábbi elnök a most 52 éves Schumacherre, aki 2013 decemberében síbalesetben koponyasérülést szenvedett, és azóta sem szerepelt a nyilvánosság előtt. Otthonában ápolják, állapotáról a családja nem ad információt.

Sport365.hu - Mazepin: Mick Schumacher? Nem érdekel a neve, nem vagyunk barátok

Az orosz Forma-1-es pilóta, Nikita Mazepin megmutatta, hogy nem fél attól, hogy fagyos megjegyzésekkel illesse a következő évi csapattársát, Mick Schumachert. Mazepin és Schumacher a következő évben csapattársak lesznek a Haas csapatában, de az orosz megmutatta, hogy nem érdekli a hírnév, ami körülveszi az új kollégáját. „Hogy őszinte legyek, nem érdekel a neve.

Borítókép: Bryn Lennon/Getty Images

Videók