A Schumacher név garancia a győzelemre

A Schumacher név ereje még mindig nagy. Szurkolói szavazást hirdetett nemrég a Mercedes arról, kik vegyenek részt évzáró versenyükön, s a hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher egyelőre F1-es sztárokat, nagy bajnokokat megelőzve vezet.


 

December 12-én a stuttgarti Mercedes-Benz Arenában tartják a Mercedes szokásos évadzáró rendezvényét, a Stars and Carst. Az eseményen az idén elképesztő sikereket elérő, a Forma–1-es és a DTM-bajnoki címeket is begyűjtő márka képviselői szórakoztatják majd a közönséget – többek között egy, a Bajnokok Tornája mintájára lebonyolított versennyel, melyen összesen 16 versenyző vesz majd részt.
 
 
Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Pascal Wehrlein eleve tagjai a mezőnynek, hat személy részvételéről viszont a szurkolók döntenek. A Mercedes nemrég közzétette, jelenleg mely hat jelölt kerülne be a kiválasztottak közé – a legtöbb szavazattal eddig Michael Schumacher fia, az idén a német Forma–4-es bajnokságban versenyző Mick Schumacher kapta a legtöbb voksot. Volt F1-es sztárokat, apja nagy ellenfeleit előzte meg, David Coulthard mellett Mika Häkkinen és Jean Alesi is a top 6-os tagja, ahová még rajtuk kívül a DTM-bajnok Bernd Schneider és az F1-es biztonsági autó állandó vezetője, Bernd Mayländer került be.
 
Egyelőre – merthogy a szavazás még nem ért véget, december 4-én zárul csak le. Egy dolog azonban már kiderült, a Schumacher név ereje még mindig nagy, Mick pedig már szinte biztosan ott lesz apja volt csapata
 
A szurkolói szavazás állása:
 
1. Mick Schumacher – 61 544 szavazat
 
2. David Coulthard – 61 080 szavazat
 
3. Mika Häkkinen – 60 707 szavazat
 
4. Jean Alesi – 58 414 szavat
 
5. Bernd Schneider – 57 140 szavazat
 
6. Bernd Mayländer – 56 216 szavazat
 

Videók